Most kezdtem el dolgozni 23 évesen, a fizetésem nettó 400 ezer ft, hogy vegyek házat? mi lehet a legjobb megoldás?
Teljesen 0-ról, önerőm most 1 millió ft körül van.
fundamenta esetleg?
Szerintem!! a kovetkezo 3 evben gozerovel sporolj mert kb ott lesz a lakas piac alja. Megtakaritani mindig az aktualis legjobbnak tuno allampapirban takarits meg szerintem.
3 ev mulva ha olcsobb lesz a lakashitel vegyel fel egy vegig fix kamatozasu hitelt. Max 10 eveset (tehat ahhoz lodd be hogy milyen draga hazat/lakast tudsz venni).
Gyujtsd a penzt de ne forintban hanem valtsd at mindig euroba vagy dollarba es egy euro vagy dollar alapu szamlan tartsd. Kizartnak tartom hogy buknal rajta mert a forint a dollarral es az euroval szemben mar minimum 15-20 eve szinte csak lefele megy.
Ha gozerovel sporolsz akkor kesobb tudsz venni hitelre egy hazat.
Azt felejtsd el hogy osszegyujtod a kp-ban mert mire osszejonne annyi, addigra meg dragabb lesz a haz.
#4: Epitoipari szakemberek megtudnak keresni 400.000-et , foleg a fovarosban. Folyamatosan latom a neten hogy keresnek festoket napi 30.000 forintert es a festo keres a legrosszabbul az epitoiparban. Szamold ki, ez 600.000 forint ha 20 munkanapod van egy honapban. Egy szorgalmas komuves ennel is tobbet meg tud keresni.
Otthon maradsz, félreteszed a fizetésed min felét, spórolsz. Ha albérletbe mész minimum megduplázódik az önerőd összegyűjtési ideje.
4-5 év után elvileg elegendő önerőd lesz. És felveszel mellé 20-25 milliós lakáshitelt, 10 éves vagy végig fix kamatperiódusra.
A megtakarításodat szerintem sem ft-ban kéne tartanod!
Dollárt csak ideiglenesen javaslom, mert a BRICS tagjai és még sokan elkezdték kivezetni a piacról. Eddig az adta a dollár erejét, hogy mindenhol ez volt a fő fizető eszköz.
Euro esetében szép zuhanás következett be a jó gazdasági döntések miatt, kérdés tovább gyengül vagy észhez térnek...
Jüan jó megoldás lehet. Nagyon erős gazdasága van kínának, gyorsabban fejlődik e téren, mint bármelyik ország. Ráadásul a dollár helyett sok helyen ez veszi át a vezető szerepet. 5 éve csak erősödik!
Vagy még a Svájci frank
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!