Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Több helyen azt olvastam/hallo...

Több helyen azt olvastam/hallottam, hogy a fa-felületeken lévő karcolásokat el lehet távolítani, ha diót dörzsölünk hozzá. Ez igaz?

Figyelt kérdés

Az asztalomon van egy nagyobbacska (nem vészesen nagy vagy mély, csak jól látható helyen van és eléggé zavaró) karcolás, és inkább szeretném hallani, hogy valóban megbízható-e ez a módszer, mielőtt nekiesnék a bútornak. Sötétbarna az asztal színe, ha ez számít valamit (a dió ugye világosabb).

Köszönöm a segítséget!

2022. szept. 12. 19:33
 1/7 anonim ***** válasza:
42%

Belerakódik a dió; végülis belereszeled.

De ez gyertyával is megoldható, és nem avasodik, nem jön ki.( parketta karchoz szokták)

2022. szept. 12. 19:43
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
OBI-ban vagy talán Praktikerben láttam filc végű barna színre festő (különféle árnyalatú) irónokat. Csinálj élethű (színhű) fotót az asztalról és menj az üzletbe és megveheted a megfelelő színűt.
2022. szept. 12. 19:43
 3/7 anonim ***** válasza:
14%
Feltehetően onnan ered a javaslat, hogy a kemény dióhéj mintegy belenyomja a puhább fába a kiálló részeket.
2022. szept. 12. 20:17
 4/7 anonim ***** válasza:
93%
Szűzanyám, nem a kemény dióval, hanem a dió zöld héjával - amiből a fafestő diópác is készül - kell bedörzsölni, de kizárólag sötét bútor esetén!
2022. szept. 12. 22:04
 5/7 Noren1989 ***** válasza:
100%

Először is: tömör fa a bútorlapod, vagy sem?

Tömörnél fel lehet gőzölni a rostokat,fel lehet tölteni a karcokat viasszal, irónnal, lakkal.

2022. szept. 13. 03:31
 6/7 A kérdező kommentje:

4-es, természetesen nem a dió héjával gondoltam nekiesni az asztalnak, hanem a benne lévő ehető résszel (az olvasottak/hallottak alapján).

5-ös, igen, tömör bútorlapról van szó.

2022. szept. 13. 15:47
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a #4 válaszoló nem az ehető dióbélre gondolt, hanem ahogy írta is - a zöld, éretlen dióhéjra, ami a kezed is megfogja, amikor lefejted a dióról. Ilyen esetben lehet ugyan világosabb-sötétebb színt előállítani, de én kitartok a fentebb említett javaslatom mellett. Nekem van ilyen "tollam", ami cseresznyefa színű bútorokhoz illő. Sok színben és árnyalatban is láttam.
2022. szept. 13. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!