Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni szőlő prés...

Tudnátok segíteni szőlő prés összeszerelésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Örököltem egy prést, kezdtem összerakni logikám szerint, a két fél hold alakú fát legalulra, rá a 6 darab hosszúkás fákat és ezután akadtam el, mert van egy nehéz négyszög alakú fém aminek egyik oldalából egy félkör jön ki, de ez valahogy nem illeszkedik sehova. Arra gondoltam hogy lehet ez nem is a tartozéka csak oda keveredett. A felső menetes fémsróf amibe a fémrúd megy az is világos.

#Szőlő prés
2022. szept. 2. 20:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Talán először az oldalfalakat kellene össze kapcsolni.

Erre nagyon kell figyelni,nehogy nyomatás alatt kikapcsolódjon .

A szőlővel megrakott prés tetejére meg a 2 lapos fél hold alakú fa.

A szőlőt már berakáskor is tömöriteni kell.

Kép nélkül én sem tudom milyen segéd eszköz lehet.

2022. szept. 2. 20:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A fákat rátetted #hasonló csak merőlegesen, utána kellene egy fémtányér/tárcsa, ami az orsó nyomását átadja a keresztfáknak.

Aztán vagy csapágy, vagy racsnis szerkezet az orsóval amit húzol.

De egy kép jobb volna. Maszekba bármit barkácsoltak.

2022. szept. 2. 20:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A fém valamin nem a teljes fejszerkezet alját érted, mint pl itt?

[link]

Ez 3 részből áll: van a talp rész, ami a leírásodnak megfelel, ennek a középfuratán nincs menet. Ezt felrakod a nyomófákra. Aztán rá a menetes közepű öntvenyt, majd oldalt a függőleges kis csatolta odaforgat, csavar meghúz, így egymáshoz kapcsolódó a két részt. Ezután a ferdén levágott kis kilincseket sorban be kell rakni. Mind egy irányba álljon, és ha ráhúzod akkor húzzon, ha ellentétesen forgatod akkor racsnizzon vissza.

Végül, ha kézzel nem bírod már húzni, akkor a kis csőrt felrakod a félkör alakú részben lévő furatba, és abba teszed át a rudat, ott húzod tovább.

De jobb, ha a hegyen megkérdezel valakit, aki megmutatja, mert ezt leírva nem könnyű elmondani

2022. szept. 2. 22:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

#3 vagyok, találtam 2 videót arról amire gondolok

Itt 8:20- tól [link]

[link]

2022. szept. 2. 22:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a valaszaitok! A 4/4-nek is hálás köszönetem, a videók alapján amiket linkeltél megvilágosodtam, hogy az a nehéz vas a tartozéka a présnek. 🐱
2022. szept. 3. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!