Pince vagy présház?
Figyelt kérdés
A kérdésem arra irányulna,hogy hol érdemesebb tárolni a bort( vagy mustot).
Egy földalatti pincében vagy egy présházban?
Egyik ismerősöm nagyon megszerettette velem a borászatot.
Ki is néztem egy jó árba lévő présházat,amihez van gyümölcsös ,és szőlő is.( nagy bánatomra pince nincs a telken)
Lesz attól valami baja a bornak( vagy mustnak) ,ha présházban tartom,nem a pincében?
2016. márc. 21. 21:43
1/3 anonim válasza:
Ha a présház az év minden napján tudja tartani azt az ÁLLANDÓ hőmérsékletet (12-14 fok), ami miatt ugye pincében tartják a bort, akkor nincs akadálya. Ha viszont hőingadozás van a présházon belül, akkor az nem alkalmas bor tárolására.
2/3 A kérdező kommentje:
A mostani tulajdonosa is borászkodott ott.Az egyik borábol amit ott szüretelt,meg is kínált.
Egész iható volt,semmi baj nem volt vele.( bár kicsit túl kénezte szerintem).
2016. márc. 21. 23:29
3/3 anonim válasza:
Lehet, hogy ugyanaz a bor egy pincében még jobb lehetett volna, vagy tényleg jó lett, de akkor az épületnek szerencsésen stabil hőháztartása van. Ha elég vastagok a falak, akkor nem vonom kétségbe, hogy lehet ott is fogyasztható bort előállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!