Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nekem kell fizetnem, ha ázok?

Nekem kell fizetnem, ha ázok?

Figyelt kérdés

10 emeletes panel, wc. Tavaly június 24-én elkezdett a plafonból (középről) csöpögni a víz. Azért emlékszem a dátumra, mert akkor volt a 2. oltásom, és gondolkoztam, hogy szerelő vagy oltás. Oltatni mentem, a csöpögés alá betettem egy lavórt. 3 óra alatt itthon voltam, a csöpögés elmúlt, lavórban volt kb egy korty víz.

Nem volt mostanáig semmi, kivéve, hogy "foltos" lett a plafon, de csontszáraz. Szerintem 1 év alatt biztos kellett volna mennem vécére pont, mikor csöpög.

Ma kezdte el megint, csurog egy csepp a falon, egy pedig a csövön. Már párszor áztatott el felső szomszéd, azok mind nagy foltok voltak, a környező falakra átterjedve, itt csak a vécé érintett.

Ha csőcserére vagy ilyesmire kerülne a sor, azt nekem kéne fizetni? Mennyibe kerülne? Volt valakivel hasonló?

2022. aug. 30. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:
16%
Hm, és akkor vajon mi a ázás forrása? A szomszéd sokáig vissza tudja tartani? Vagy nem él ott, vagy az eső?
2022. aug. 30. 20:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Laknak felettem.

Hát szokott olyan lenni, hogy ugye a vízóra a wc mögött van, és nekem a két óra kis ablaka előtt nincs plexi üveg, hanem be lehetne nyúlni a csövekig. Na ott szoktam olyat érezni, hogy jönnek vízcseppek, de ilyen kicsik, amik mintha nekiütődnének először valaminek.

2022. aug. 30. 20:25
 3/4 anonim ***** válasza:
27%

A strang mögötti főágak/felszállók közösek, azt közös költségből kell fedezni, illetve ház biztosítása.

Ami feletted van az vagy szomszédé vagy a közös rész, attól függően.

A tied a főág/strang leágazasa, ahol az órád is van és a vizedet meri. Ezt fizeted te.

A mennyezeti vízfolt sehogyan sem lehet a tied. Elvileg a mennyezeted ja vítása fenti szomszéd vagy biztosítás, vagy közös, akié a hibás szakasz és okozta az ázást.

2022. aug. 30. 20:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szólj a gondnoknak.

Nálam vasárnap kezdett el csobogni a wc mögött. Plusz elkezdett beázni a plafon is.

Gondnok jött, felment a felsőhöz és kiderítette az okot.

a 3-assal egyetértek.

2022. aug. 30. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!