Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki kell fizetnem a tartozást,h...

Ki kell fizetnem a tartozást,hogy visszakössék a gázt,ha nem én tartoztam,hanem az előző lakó?

Figyelt kérdés
2020. okt. 3. 10:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Több részletet kéne tudni.

Pl.: Te vagy az új tulajdonos?

2020. okt. 3. 10:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem vagyok. Kb. 7 éve kötötték ki tartozás miatt,a párom nevén volt,most én szeretném igényelni,már nem élünk együtt.
2020. okt. 3. 10:29
 3/7 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Igen, ki kell fizetni.

Általában annak, akinek a nevén van a mérőóra. Ha a volt párod nevén van, akkor neki kell(ene) kifizetnie. Amíg a tartozás nincs rendezve, addig át sem írják a te nevedre, tehát a volt párod szerepel adósként. Te akkor tudod igényelni a visszakötést, ha átírattad a saját nevedre a gázt, ennek meg feltétele a tartozás rendezése.

Vagyis IGEN, ki kell fizetned. Különben nem fogják visszakötni.

2020. okt. 3. 10:42
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
A 7 év alatt egészen biztosan behajtották. Nézz utána ennek, nem szokta a gázmű csak úgy veszni hagyni a pénzét.
2020. okt. 3. 10:59
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

Ha pedig nem hajtotta be, akkor elévülésre hivatkozva lépj valamit, 1 év alatt elévül a tartozás, ha a jogosult nem lép semmit.

Elég sok a kikötési és bekötési díj is, megér egy kis nyomozást.

2020. okt. 3. 11:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. okt. 3. 11:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Az elevules nem megszunest jelent, hanem jogi úton nem behajthato
2020. okt. 3. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!