Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A pesti panelek, hogyan...

A pesti panelek, hogyan fognak lakhatatlanná válni?

Figyelt kérdés

Úgy pár éve felmerült a kormányban, hogy a lakhatóságot időben olyan formában hosszabbítják meg, hogy a 9. & 10. emeletet elbontják. Ilyenkor a két emelet lakói hajléktalanná váltak volna. Felelevenedtek bennem a gyermekkori elmélekek, amikor őseim erről beszélgettek velem. Anno a belpesti panelrengeteget még a '70-es években gányolták össze polák vendégmunkások. Akkor azt mondták hogy korszerű 40 évig lakható házakat készítenek az akkori technika lehetőségével....

Ennek már lassan 50 éve és még mindig nem vetült fel, hogy összedőlnének a panelek. Pedig egy ember által épített ház összedől előbb utóbb. Érdekes, hogy mennyire ragaszkodtak ehhez a lakhatáshoz a szüleim generációja. Mennyi kölcsönt vettek fel, takarékosság stb güriztek mellékállásokkal, hogy meglegyen a panel lyuk a gyermekeinknek legyen hova szülni, aztán most tessék : elvileg már használhatatlannak kellene lennie, hiszen elment gyorsan ez a 40 év.

Mikor és hogyan válik lakhatalan a belpesti panel?

2022. aug. 19. 20:39
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
89%
#18: akkor az nem panel volt
2022. aug. 21. 11:32
 22/23 anonim ***** válasza:
81%

13: Nem belvárost mondott, hanem belpestet. Ez az 1872 előtt Pest városához tartozó kerületeket jelenti.

Egyébként nézz rá egy térképre, Orczy út, Nagyvárad tér belváros.

Segítek:

[link]

A város széle az a szaggatott vonal.

2022. aug. 21. 12:07
 23/23 anonim ***** válasza:
84%

A régi, eredeti panelekbe bizony bele volt öntve. Mint írtam, a saját szememmel láttam. Jelen voltam, amikor kivésték.

Hülye megoldás, nem véletlenül hagytak fel vele.

Olvastam is azóta róla egy részletes írást, a házgyárakban beletettek mindent a falakba, és utána ezeket kötötték rá a felszállókra.

Most rákerestem, itt egy cikkben említik:

"A szobafal nagyságú elemeket a helyszínen készítették úgy, hogy az előgyártás során beépítik a víz, a villany, a távfűtési gázcsöveket, a szennyvízlevezető csatornákat is."

[link]

Ez még nem házgyárban készült, de utána az első gyárak is ezzel a technológiával dolgoztak egy darabig.

2022. aug. 21. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!