Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A pesti panelek, hogyan...

A pesti panelek, hogyan fognak lakhatatlanná válni?

Figyelt kérdés

Úgy pár éve felmerült a kormányban, hogy a lakhatóságot időben olyan formában hosszabbítják meg, hogy a 9. & 10. emeletet elbontják. Ilyenkor a két emelet lakói hajléktalanná váltak volna. Felelevenedtek bennem a gyermekkori elmélekek, amikor őseim erről beszélgettek velem. Anno a belpesti panelrengeteget még a '70-es években gányolták össze polák vendégmunkások. Akkor azt mondták hogy korszerű 40 évig lakható házakat készítenek az akkori technika lehetőségével....

Ennek már lassan 50 éve és még mindig nem vetült fel, hogy összedőlnének a panelek. Pedig egy ember által épített ház összedől előbb utóbb. Érdekes, hogy mennyire ragaszkodtak ehhez a lakhatáshoz a szüleim generációja. Mennyi kölcsönt vettek fel, takarékosság stb güriztek mellékállásokkal, hogy meglegyen a panel lyuk a gyermekeinknek legyen hova szülni, aztán most tessék : elvileg már használhatatlannak kellene lennie, hiszen elment gyorsan ez a 40 év.

Mikor és hogyan válik lakhatalan a belpesti panel?

2022. aug. 19. 20:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

9: Teli van panellel a VIII. kerület. Van az Orczy úton és az Orczy-negyedben, a Nagyvárad tér környékén is, és az Illés utcától a Nagytemplom utcáig egy hatalmas lakótelep van. Közel száz panelház és közel száz csúszózsalus, talán több is. Ott nőttem fel.

IX. kerületben is van legalább egy nagy lakótelep, a József Attila lakótelep.

XIII. kerületben meg aztán doszt.

XIV. kerületben is bőven akad.

X. kerület meg szinte teljesen az.

2022. aug. 20. 03:57
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
10: Btetonrák?... Mi az??
2022. aug. 20. 03:57
 13/23 anonim ***** válasza:
84%

#11: Az Orczy, meg a Nagyvárad, plane a József Attila lakótelep hol belváros? A többi is kint van, amit írsz.

Ha így nézzük akkor Buda "belvarosa" is tele van panellel.

Kelenföld, Óbuda, Budafok

2022. aug. 20. 06:41
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
#13 én nem a 11. vagyok, de a Szigony utcai lakótelep ugyanakkora távolságra van a központtól,mint a II. János Pál pápa tér (aminek elég sok éve nem Köztársaság a neve).
2022. aug. 20. 09:46
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Te már megint a panel fétises kérdező vagy, aki nem tud lakást venni és ez ment az agyára?
2022. aug. 20. 11:07
 16/23 anonim ***** válasza:
15%

Még jóval az összeomlás előtt felmerül az a probléma, hogy a betonba öntött vas vízvezetékcsövek megadják magukat.

Dolgoztam lakásszövetkezetnél, de ameddig ott voltam, nem jutottak döntésre, hogy mit kellene csinálni a város 3 legelső valódi panelházánál. Az volt a terv, hogy falon kívüli műanyag csövek lesznek, de csak halogatták a dolgot, mert ez egyrészt csúnya, másrészt meg sokba kerül.

2022. aug. 21. 08:40
 17/23 anonim ***** válasza:
87%

#16: Én még sosem láttam betonba öntött vízvezeték csövet panelban.

A fűtéscsövek körül van egy védőcső, azon van átdugva a fűtéscső.

A vízvezetékek meg falon kívül mennek, gyárilag utólag beépítve.

2022. aug. 21. 10:22
 18/23 anonim ***** válasza:
24%

17

Hát, én meg láttam.

Mikor lakszövös voltam, ki lett vésve egy lakásban a beton egy darabon, megnézni. De rohadt kemény beton volt, ezért is lett elvetve az az ötlet, hogy kivésni és visszabetonozni.

2022. aug. 21. 10:38
 19/23 anonim ***** válasza:
91%
Semmiféle betonba öntött vízvezeték nincs a panelokban. Strangban mennek a csövek.
2022. aug. 21. 10:58
 20/23 anonim válasza:
74%
a villamos vezetékek vannak a falba öntve, és nem is nagyon lehet széltében marni a falat
2022. aug. 21. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!