Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Honnan jön ez a sok pók...

Honnan jön ez a sok pók hozzám? Mit tudok tenni ellenük?

Figyelt kérdés

Belvárosi lakás egy zajos út mellett (Váci út).

2. emelet

Rendszeresen napi szinten takarítok.

Kétnaponta porszívóval szívok el 3-4 óriási pókhálót az ablakokból.

A hálószobában az ágy-szekrény körül, és van hogy még a kádban is találok pókot.

Honnan jönnek? Tavaly nem volt!

2022. aug. 13. 07:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Nálam is ez a helyzet, és semmi nem válik be ellenük :(

Vettem ultrahangos pók riasztót erre , rákötöttek egy hálót, de legalább a rágcsáló azóta nincs.

Mindenféle vegyszerrel próbálkoztam már, ha körbe fújok mindent, akkor 1-2 napra eltűnnek. Ma reggelre egy pók 6 helyen megcsípte a talpamat :(, és ez rendszeres. A múlt héten a vádlimat két helyen, ekkor fújtam le mindent. talán 6-7 napja fújtam le mindent... utoljára ZIGZAG MAGNA TELA-val, tehát ez sem jó semmire sem.

2022. aug. 13. 10:40
 2/6 A kérdező kommentje:

Engem nem csípnek? Mert még nem vettem észre....

Milyen csípésre kell itt gondolni? Mint a szúnyogcsípés? Viszket, fáj?

2022. aug. 13. 10:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Valószínű nálad keltek ki vmi kis résben. Előbb - utóbb el fognak tűnni a rendszeres takarítástól, addig meg konnektorba dugható riasztó segít.
2022. aug. 13. 10:57
 4/6 anonim ***** válasza:

pók fajtól függ, de utóbbi időben, mindig ugyan olyan csíp meg.

Első nap olyan mint egy apró szúnyog csípés csak nem puffad fel. Ahogy gyógyul a csípés középpontja sötét vörös színű lesz és kikeményedik. Néhány nappal később lefoszlik a bőr, és 2-3 hét mire helyre jön. De nem fáj nem viszket.

Egyszer egy mérges pók is megcsípett reggelre, az nagyon fájt és kb 3-4 hétig menni is alig tudtam

2022. aug. 13. 11:23
 5/6 anonim ***** válasza:

A kinti növényzetről, a ház külső oldaláról mennek be a pókok. Nyilván.

Egyetlen módszer van ellenük: olyan szúnyogháló, amelyik a széleinél is jól zár. Ha rés van mellette, akkor semmit nem ér.

2022. aug. 13. 12:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy most kelt ki nálad egy pókfészek, azért van ennyi. Ha ugyanolyanok mind, akkor valószínű.

Nálam egy évben volt csak, mindenütt egyforma, ronda nagy fekete pókok voltak, alig kisebb combokkal mint az enyém.

Manuálisan le lettek vadászva, azóta nincsenek.

Nagy ritkán egy-két teljesen ártalmatlan kaszáspók fordul elő, érdekes nálunk is leginkább a kádban(?), de azok nem csípnek.

2022. aug. 13. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!