Házszámokat miért nem tették kötelezővé?
Az 1-es válaszoló írta le pontosan. A helyi önkormányzatoknál ez rendeletbe van foglalva.Így helységileg változó lehet.
Az én településemen és utcámban a kerítésre kell tenni jól látható helyre.Mikor építkeztem kaptam is hivatalos levelet az ön kormányzattól,amiben mindezt feltüntették egyértelműen megfogalmazva.Ennek ellenére én a házra tettem jól látható helyre a számot, mert akkor még nem volt kész a kerítésem.Valamint az utcámban a legtöbb helyen szintén a házon van a szám.Ellenőrizni senki nem ellenőrizte, nem figyelmeztettek, nem büntettek meg.Úgyhogy pont ahogy az egyes írja, senki nem ellenőrzi.
Az önkormányzatok az egységes utcakép miatt hozzák ezeket a rendeleteket.Eleve nem a házszám léte a kérdés, hanem annak a helye. Hogy egységes képet mutasson az utca.
Aki meg annyira ostoba hogy nem képes sehova kitenni egy házszámot, az vessen magára.Az ő érdeke is lenne hogy postás , futár, akárki megtalálja a címet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!