Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek át fog alakulni...

Szerintetek át fog alakulni az ingatlan piac szeptembertől?

Figyelt kérdés
Én úgy gondolom,hogy a megemelkedett gáz ára miatt,most majd a vidéki házak helyett inkább a kisebb lakásokat fogják keresni.

2022. júl. 22. 12:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
48%
A vidéki házaknál még nagyobb lehetőségek vannak a spórolásból.
2022. júl. 22. 12:14
 2/17 anonim ***** válasza:
72%

Én meg nem így gondolom.

Aki kertes házba vágyódik, az nem fog egy kis lakásba beköltözni, különösen ha család és gyerekek vannak.

A vidék 8 millió emberből áll, nem mindenki akar egy városi, 1-1,5 szobás panelbe költözni.

Bármilyen ingatlan fűtését lehet igény szerint változtatni, vagy a meglévő mellé egy újabb lehetőséget beépíteni.

2022. júl. 22. 12:17
 3/17 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem igen. Sokkal jobban meg fogják gondolni a vásárlók, hogy hol és milyen lakást, vagy házat vegyenek. Az egy dolog, hogy mindent át lehet alakítani energiatakarékossá, csakhogy a vevők nagy része hitelből vesz ingatlant és évekig nem lesz pénze korszerűsíteni. Eddig simán ellaktak benne, de most ablakon kidobozott pénz lesz egy energiazabáló lakás, vagy ház vásárlása úgy, hogy évekig nem tudnak korszerűsíteni.
2022. júl. 22. 12:33
 4/17 anonim ***** válasza:
80%

Mi lenne, további forint romlás, további áremelkedés.

Majd a szarul szigetelt házban még többen fűtenek autógumival és bútorlappal.

2022. júl. 22. 12:54
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
A vidéki házak helyett eddig is alapvetően a kisebb lakásokat keresték. Akinek meg a mai világban telik egy normális 80-100 milliós családi házra azt nem a rezsi fogja megvágni.
2022. júl. 22. 13:50
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Az idei építkezések valószínűleg kifutnak még a kedvezményeikkel. Szeptembertől várható szakember hiány a kata miatt, így én több hónapos csúszásokat látok (valószínűleg drágul a munkadíj, mert hiány lesz) . Mivel a dec 31.-ig kiadott építési engedélyekre még vonatkozhatnak a kedvezmények, 2023 őszig ezek az ingatlanok leterhelik a ipart. Viszont 2023 januártól, ha nem lesznek további építőipari kedvezmények, szerintem nagy fokú vissza esés lesz a keresletben. Az elszállt árakat önerőből és hitelből fedezni nagyon kevesen tudják.

Az árcsökkenés akkor várható mikor túlkínálat kialakul az ingatlanpiacon, mert nincs miből megvenni.

Jelenleg probléma: drága anyag, drága munkaerő és ezt most fokozták a magas hitel kamatok. Továbbá valószínűleg nem lesz 20-30 millió ingyen pénz.

Nekem egy pici AA energetikájú házam van, minden cm2-je ki van használva a jó elosztással. De jóval nagyobb mint az átlagos lakásméret.

Összességében nem okoz problémát a rezsi, mert mindenből a határ alatt maradok. Így 22 fokról biztosan nem veszem vissza télen a hőmérsékletet.

A hitelem végig fix, így emiatt sem kell aggódnom.

2022. júl. 22. 20:50
 7/17 anonim ***** válasza:
24%

2: A családi házban élők aránya 62%. Sokan vannak egyedül 120+ nm-es házban. Nem gondolnám, hogy eddig is kifűtötték, de ha nem egy, hanem 3+ ember lakik benne, akkor ki!

Ha villannyal vagy gázzal fűtik, akkor megkétszereződik, meghatszorozódik most az ár, ez nem vágy kérdése, hogy maradnak-e, hanem létkérdés.

Akkor már olcsóbb albérletbe menni a fűtési idényben!

Vagy ha nem fizetnek, akkor 1 év múlva árverezi a házat az MVM.

2022. júl. 22. 22:20
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk kettőnkre 3 szobás 80 m2-es házunk van, de kell is nekünk ennyi, különböző élethelyzetek miatt.

Viszont csak a kvótáig leszünk itt, aztán húzunk le a nyaralóba, ahol kandallókályhák vannak és egy rahedli tüzelő.

HO-ban dolgozunk nem gond.

Ha nagyon megráznánk magunkat, akkor ki tudnánk fizetni az emelt gázszámlát, csakhogy nem akarjuk. Mondhatnám, hogy elveinkkel ellenkezik, de ez nagyképűen hangzana.

2022. júl. 22. 22:28
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor már olcsóbb albérletbe menni a fűtési idényben!"

Miért? Az albérletben nincs rezsi? Nincs fűtési költség? Csak "bónuszként" még rájön a bérleti díj is.

2022. júl. 22. 22:32
 10/17 anonim ***** válasza:
50%

9: Azért, mert az albérlet lakás, aminek nagyságrendekkel kisebb a rezsije.

A mi lakásunkban, oké, hogy 1-2 fős lakás, de víz+villany+gáz 4000 Ft körül van.

És persze úgy is gondoltam, hogy méretben is kisebbet választhatnak albérletben, mint a házuk.:)

Pl. egy 2-3 szobás 60-70 nm-eset.

Azt még alsó gázárkategóriával ki lehet hozni.

A nagy ház és a kisebb lakás közti gázárkülönbség jóval nagyobb, mint a bérleti díj.

2022. júl. 22. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!