Mostanában hány évesen szoktak elköltözni otthonról a fiatalok?
Meg tudom erősíteni, 3 éve dolgozok teljes állásban, többet keresek mint a budapesti átlag.
Lakbért nem kell fizetnem (rokon jóvoltából) azon kívül önellátó vagyok, spórolós.
Most tartottam ott hogy már csak 1-2 év és megvan 10% önerő, utána már "csak" pár év mire abból lesz több százalék (a 10 elég sovány) na meg persze nem akarom lenullázni magam.
Most viszont annyi lesz a rezsi hogy örülhetek ha nem kell felélnem a megtakarításaim, nem hogy még többet tegyek félre...
Mégegyszer: budapesti átlag feletti fizuval, nem budapesten élve.
Örülök ha 40 éves koromra tudok majd venni hitelre egy garzont.
19 évesen költöztem albérletbe 2012-ben, akkor 15 ezer forint volt az albérleti díj + 15 ezer forint a rezsi. Tavalyig, 28 éves koromig laktam albérletben, akkor 42 ezer volt a bérleti díj és 20 ezer a rezsi. Szeged városáról van szó.
Ja én szobát béreltem mindig is, nem egy egész lakást. De örülök, hogy korán elköltöztem otthonról. Így is tudtam spórolni a saját lakásra és tavaly tudtam is venni.
Attól függ milyen lehetőségei vannak.
Tesóm 20 éves, 18 évesen költözött el itthonról, egyetemre ment, a szüleim fizetik neki az albérletet, meg mindent, így elég könnyű élete van.
Én 23 vagyok, 18 éves korom óta dolgozok, és bár nem volt sok a fizetésem, 2,5 millát félre tudtam rakni ez idő alatt úgy, hogy végig szüleimmel éltem és csak a saját dolgaimra költöttem (kb. kaja+kutyák).
Kb. 2 éve próbálunk párommal összeköltözni, de eléggé el vagyunk lehetetlenítve. Albérletet kerestünk sokáig, de a 3 kutyával együtt nem engedtek sehova. De rá is jöttünk, hogy a panelt nem tudnánk elviselni.
Egy éve keresgélünk valami kis házat, max 15 millióig, de eléggé gáz a kínálat, vagy ha valamelyik mégis jónak tűnt, valami gebasz mindig volt vele, pl. nem lehetett hitelre megvenni, rossz volt a környék, vagy visszamondták. Folyamatosan nézzük a hirdetéseket, de nem találtunk még olyat, ami nem olyan romos meg putri, hogy ne kelljen kapásból ledózerolni.
A növekvő ingatlanárak, meg egyéb altuális szívatások sem segítenek rajtunk, én perpill épp egy mélyponton vagyok, kilátástalannak látom a helyzetet, fogalmam sincs, mikor lesz lehetőségünk végre együtt lakni.
7. Nem értem aki olyan tudatos, hogy 23 évesen magától félretett 2,5 milliót, az hogy ragaszkodhat 3 pénztemető kutyához. Kutyája (ráadásul 3!) annak legyen, aki már befutott az életben anyagilag, ráér és ez mellé nagy háza is van.
Múltkor egy ilyen kérdés volt, hogy valaki sírt-rítt, hogy nem jönnek ki a párjával Pesten havi 600 ezerből, mármint nem tudnak félretenni ebből és min spórolhatnának. Aztán kiderült két kutyájuk van, amikre iszonyú összegeket elköltenek, meg még befogadták a szomszéd néni kutyáját is, aki otthonba került. No comment. Az kutyázzon, állatozzon, aki anyagilag és időben is már iszonyú sok felesleggel rendelkezik.
8. A három kutyából az egyik 12 éves, az utcáról fogadtuk örökbe, én viselem gondját. A másik kettő szintén az utcáról van, az egyik úgy volt, hogy átkerül egy alapítványhoz, de végül itt ragadt. Nem én választottam őket, nem én akartam őket tudatosan, de így alakult, és utólag már örülök neki. Eszem ágában sincs lemondani róluk, amíg élnek, a gondjukat viselem, legyen bármi. Ellenben, ha egyszer összejön a ház és lesz annyi keret, akkor szeretnék egyszer tudatosan is választani egy kutyát a meglévők mellé, mivel gyerekkori álmom egy olyan fajta.
Cserébe soha nem lesz gyerekem. Mert utálom őket és ők az igazi pénztemetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!