Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vegyes tüzelésű kazanban...

Vegyes tüzelésű kazanban érdemes gondolkodni?

Figyelt kérdés
Vettünk egy hazat 3 éve, gazzal futunk, de van egy vegyes tüzelésű kazán a pincében (régebbi), amit még sosem használtunk. Érdemes volna arra átállni? A fogyasztasunk az átlag 175%-a…
2022. júl. 16. 23:52
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
Valoszinúleg nincs értelme. Szigeteljetek ha valoban sporolni szeretnétek.
2022. júl. 17. 00:37
 2/10 anonim ***** válasza:

Én nem is tudom, miből jött ki az az "átlag"

Kihagytuk a számolásból az október-február közötti időt?

Egyébként ha megvan a vegyes tüzelésű, meg az engedély, minden, akkor érdemes beszereltetni szerintem

2022. júl. 17. 01:03
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

Ha lopod a fát akkor igen, egyébként 2x annyiba kerül szilárd tüzelő anyaggal fűteni mint gázzal, már most.

Mi lesz majd mikor vérszemet kapnak a tüzépesek, és jól felnyomják az árakat, mert a sok birka akik a covid alatt wc papírból spájzoltak most majd fából meg szénből akarnak.

2022. júl. 17. 02:52
 4/10 mindentudó99 ***** válasza:
67%
A gázt használod a limitig a többit vegyessel. Persze hogy meféri meg ha feljebb is megy a fa ára. Gázból több százezres számla lehet havonta
2022. júl. 17. 04:31
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

Ha nincs bekötve, akkor bekötni a rendszerbe megéri, és pár köb fát venni biztos ami biztos alapon is úgy gondolom, hogy jó ötlet!

Nagyon nagy esélyt látok arra, hogy ezen a télen elfog fogyni a gáz, és lehet, hogy felnyomják a fa árát a bespájzolók, sőt szinte biztos, de ha nincs gáz, akkor Ti még mindig tudtok mivel fűteni!

2022. júl. 17. 07:53
 6/10 A kérdező kommentje:

Hát, valószínűleg tényleg felnyomják a fa árát a “birkák” (pontosan ki és miért birka - ki tudná ezt megmondani…?).

A szigetelés is aktuális nálunk valóban, nem túl jó, az biztos.

Azt én sem tudom, hogy jön ki az átlag, de az szerepelt a szamlam alján, hogy nálunk 175%.

100 nm a ház, hárman lakunk benne.

2022. júl. 17. 09:36
 7/10 anonim ***** válasza:
A meg nem termelt energia a legolcsóbb. Én biztos hogy inkább szigetelnék mint fát pakolnék. Megjegyzem, puffertartály nélkül kimondottan rossz komfortja van a fatüzelésnek. Este szauna, reggel didergés. Ha meg nem hagyod égni, lefojtod, csurogni fog a kátránytól a kemény, az egész házat ellepi a jellemző szag.
2022. júl. 17. 09:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Eddig amúgy olyan 22-23 ezer forint volt a havi atlagunk.
2022. júl. 17. 09:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, ha valakinek van még, az érdekel.
2022. júl. 17. 09:39
 10/10 anonim ***** válasza:
68%
Jól látod, itt az utcában is 2 kamion fát 40m3! vett a muki. Ereszig ér a rönkfa az udvarában. Beszêltem vele, az összes spórolt pénzét fára költötte. 6 év alatt fogja eltüzelni, hát csak gratulálni tudok.
2022. júl. 17. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!