Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kell téliesíteni a klímát,...

Kell téliesíteni a klímát, vagy nem?

Figyelt kérdés
Hűtő/fűtő klímát szereltetek be. Télen keverve gázzal fűtenék vele. lehet nem jól csinálnám, de ez azt jelenti, hogy amikor nem vagyok otthon, akkor a klmía menne de csak annyira, hogy ne legyen tök hideg, ha haza érek akkor a gázt. valami ilyesmi... kell téliesíteni a klímát beszereléskor, vagy nem?
2022. júl. 15. 19:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. júl. 15. 20:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem kell semmit csinálni vele, viszont arra számíthatsz, hogy önmagában 2-300kWh-val löki meg a havi villanyszámládat. Tudom, mert én is tavaly javarészt ezzel fűtöttem.
2022. júl. 15. 21:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen, de ez egy takarékos márka lesz, és a+++ -os lesz, pont ezért...
2022. júl. 16. 08:33
 4/12 anonim ***** válasza:

Már ne hari,de takarékos...nem takarékos, a fizikát nem lehet megb@szni. A Kw-t az Kw-t,és ha az igénye a házadnak villamosan 500Kw-t akkor cseszheted,akármilyen hipermodern a klímád, A+++-os hiába

Klímával fűteni szeptembertől már nem a legjobb buli lesz.

2022. júl. 16. 10:26
 5/12 A kérdező kommentje:
Ha azt nézem, hogy 1 kW felvett áramból 3,5-4,6 Kw hőenergiánk lesz, és Ha azt nézem hogy Kb. 25%-al olcsóbb vele fűteni mint gázzal, és hozzá teszem azt is még, hogy Ezekre a klímákra “H” villanyóra igényelhető, ami azt jelenti, hogy fűtési szezonban (október 15-től április 15-ig) a szolgáltató 37 Ft helyett 24 Ft-ér adja az áramot ezeknek a készülékeknek a használatára. Így a fent számolt klímás fűtési költségből még le jön 35%! amivel még kevesebbet fizetnék ha klímával fűtök. most emelték az energia árát, de ezek az arányok ugyan úgy meg maradnak majd. És de igen, van klíma és klíma között különbség fogyasztás szempontjából (is).
2022. júl. 16. 10:51
 6/12 anonim válasza:
0%
1 kWból 3.5kW-ot csinál?? Bakker mikor találták fel az örökmozgót? És miért ilyen drága akkor az energia ha már ez létezik?!?!???!? 🤡
2022. júl. 16. 11:41
 7/12 anonim ***** válasza:

#5 egyenlőre várd ki, hogy mit mond a kormány, mert jelenleg mindenki szerint álomvilágban élsz! Ha hozzányúltak az áramhoz és a gázhoz, akkor a H tarifa sem lesz kivétel, arra lehet kapsz egy keveset, hogy meg ne fagyj. De egyenlőre még arra sem jött ki semmi, hogy mi van a bojlerrel, ami szintén külön mérős sok helyen .Ráadásul ha régi mérőszekrényed van akkor többszázezres kiadás szabványosítani, és új mérőt felrakatni a H tarifához. Nem véletlenül vannak most azok is megilyedve akik villannyal fűtenek. Lehet neked akárhánycsilagos a klímád. Amúgy az újabbak már nem is kevesebbet, hanem inkább többet fogyasztanak szerintem. Az enyémben még nincsen tálcafűtés, így időnként átvált hűtésre, hogy leolvassza a kültérit, de az újakban már van, ami állandó áramfelvétel fűtéskor.

Üdv:2-es

2022. júl. 16. 11:55
 8/12 anonim ***** válasza:

6# te àllati buta vagy!!!!

Qva hiányos az agyad!!!!

2022. júl. 16. 12:42
 9/12 anonim ***** válasza:

6-nak! A hűtő-fűtő teljesítmény van feltűntetve a klímákon, és nem az elektromos fogyasztás, de sokan nem tudják, és azt hizik, hogy ha megy akkor elszáll a villanyórájuk annyira pörög.

Nekem 3,5kW-os van, ez a csúcs hűtó-fűtőteljesítménye, viszont inverteres lévén az áramofogyasztása 300 és 1800Watt között fokozatmentesen változik, ezért sok helyen nem is nagyon dob az áramszámlán ha nyáron klímáznak.

2022. júl. 16. 12:50
 10/12 A kérdező kommentje:

7:"egyenlőre várd ki, hogy mit mond a kormány, mert jelenleg mindenki szerint álomvilágban élsz!"

Micsoda hülyeség! :D

Én egy profi klímás beszámolójára adtam, és ehhez a neten talált adatokra (ami egybevág a klímás történetével)...

A másik pedig az, hogy igen emelik a gáz és villany árát, de az emelt árnak is lesz "H" tarifája, ami valamivel olcsóbb lehet, hiszen ugyebár ezért van kitalálva a "H" tarifa...

Továbbá itt vitatkoztok és erősködtök hogy nincs igazam, de ha már itt tartunk, akkor az a nagyon nem elhanyagolható dolog vajon miért nem jut eszedbe neked sem, hogy (merthogy pl. nagyon számít az is) hogy az adott kifűteni kívánt légtér mekkora, hogy mennyire szigetelt a fal, plafon, és az ajzat, stb.

A klímás még optimistább ezen a téren, (miután felmérte a helyszínt) mondván, hogy télen ki fogom kapcsolni a gáz. ezt hiszem is meg nem is, úgy hogy ezért néztem én utána a neten a dolgoknak, hogy is van ez. 3 ezzel foglalkozó oldal adatai nagyjából egyeztek a klímás elmondásaival, és onnan másoltam be ide a fenti dolgokat...

Nem arról van szó hogy erősködöm az igazamra, és tapasztalatom sincsen még, de ha a klimás mást mond, a neten talált írások szintén más mondanak, akkor???

- viszont: Pár napja ütötte fel e fejét ez az energia áremelés dolog. így azt mondom, meglátjuk mi lesz.

2022. júl. 16. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!