Kell téliesíteni a klímát, vagy nem?
Már ne hari,de takarékos...nem takarékos, a fizikát nem lehet megb@szni. A Kw-t az Kw-t,és ha az igénye a házadnak villamosan 500Kw-t akkor cseszheted,akármilyen hipermodern a klímád, A+++-os hiába
Klímával fűteni szeptembertől már nem a legjobb buli lesz.
#5 egyenlőre várd ki, hogy mit mond a kormány, mert jelenleg mindenki szerint álomvilágban élsz! Ha hozzányúltak az áramhoz és a gázhoz, akkor a H tarifa sem lesz kivétel, arra lehet kapsz egy keveset, hogy meg ne fagyj. De egyenlőre még arra sem jött ki semmi, hogy mi van a bojlerrel, ami szintén külön mérős sok helyen .Ráadásul ha régi mérőszekrényed van akkor többszázezres kiadás szabványosítani, és új mérőt felrakatni a H tarifához. Nem véletlenül vannak most azok is megilyedve akik villannyal fűtenek. Lehet neked akárhánycsilagos a klímád. Amúgy az újabbak már nem is kevesebbet, hanem inkább többet fogyasztanak szerintem. Az enyémben még nincsen tálcafűtés, így időnként átvált hűtésre, hogy leolvassza a kültérit, de az újakban már van, ami állandó áramfelvétel fűtéskor.
Üdv:2-es
6# te àllati buta vagy!!!!
Qva hiányos az agyad!!!!
6-nak! A hűtő-fűtő teljesítmény van feltűntetve a klímákon, és nem az elektromos fogyasztás, de sokan nem tudják, és azt hizik, hogy ha megy akkor elszáll a villanyórájuk annyira pörög.
Nekem 3,5kW-os van, ez a csúcs hűtó-fűtőteljesítménye, viszont inverteres lévén az áramofogyasztása 300 és 1800Watt között fokozatmentesen változik, ezért sok helyen nem is nagyon dob az áramszámlán ha nyáron klímáznak.
7:"egyenlőre várd ki, hogy mit mond a kormány, mert jelenleg mindenki szerint álomvilágban élsz!"
Micsoda hülyeség! :D
Én egy profi klímás beszámolójára adtam, és ehhez a neten talált adatokra (ami egybevág a klímás történetével)...
A másik pedig az, hogy igen emelik a gáz és villany árát, de az emelt árnak is lesz "H" tarifája, ami valamivel olcsóbb lehet, hiszen ugyebár ezért van kitalálva a "H" tarifa...
Továbbá itt vitatkoztok és erősködtök hogy nincs igazam, de ha már itt tartunk, akkor az a nagyon nem elhanyagolható dolog vajon miért nem jut eszedbe neked sem, hogy (merthogy pl. nagyon számít az is) hogy az adott kifűteni kívánt légtér mekkora, hogy mennyire szigetelt a fal, plafon, és az ajzat, stb.
A klímás még optimistább ezen a téren, (miután felmérte a helyszínt) mondván, hogy télen ki fogom kapcsolni a gáz. ezt hiszem is meg nem is, úgy hogy ezért néztem én utána a neten a dolgoknak, hogy is van ez. 3 ezzel foglalkozó oldal adatai nagyjából egyeztek a klímás elmondásaival, és onnan másoltam be ide a fenti dolgokat...
Nem arról van szó hogy erősködöm az igazamra, és tapasztalatom sincsen még, de ha a klimás mást mond, a neten talált írások szintén más mondanak, akkor???
- viszont: Pár napja ütötte fel e fejét ez az energia áremelés dolog. így azt mondom, meglátjuk mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!