Panelban klíma nélkül semmit nem lehet tenni, hogy ne
süljön meg az ember ilyen kánikulában?
Figyelt kérdés
Délnyugati fekvésű, 4. emeleti panellakásban élek és bár próbáltam mindent, hogy éjjel kereszthuzatot csinálok, nappal sötétítek, de mégis nagyon felment a hőmérséklet, jelenleg 32 fokra. Semmit nem lehet tenni annak érdekében, hogy javuljon kicsit a helyzet? Van egy ventilátorom, de az nem csökkenti hőmérsékletet, mondták azt, hogy tegyek elé jégkockákat, az tényleg segíthet?
Semmit nem lehet tenni, klíma nélkül meleg lesz, felesleges más megoldáson gondolkodni.
2022. jún. 30. 18:35
2/18 anonim válasza:
A ventilátor ugyan nem csökkenti a hőmérsékletet, viszont mozgatja a levegőt, ezáltal elősegíti a gyorsabb párolgást, vagyis csökkenti a hőérzetet. Szóval igenis segít.
2022. jún. 30. 18:40
3/18 anonim válasza:
A ventilátor nekem is sokat segít.
2022. jún. 30. 19:36
4/18 anonim válasza:
Nyilván nincsenek csodák, különben senki nem szereltetne fel 3-500 ezrekért klímát.
2022. jún. 30. 19:38
5/18 anonim válasza:
Tegyél el havonta tízezret és jövő nyárra már lesz egy mobil klímád.
2022. jún. 30. 19:40
6/18 anonim válasza:
"nagyon felment a hőmérséklet, jelenleg 32 fokra."
Nem is értelek.
Nálam a kerti úszómedencében is pont 32 fokos volt ma a víz, és teljesen meg voltunk vele elégedve.
:)
2022. jún. 30. 20:47
7/18 anonim válasza:
Így van ahogy #5 is írja. Ha nincs pénz rendes split klímára akkor vegyél egy mobilklímát. Akár "használtan" most néztem, ha nem lenne beépített klímám 50-60e-ért tudsz venni dobozos gépeket. Egy szezont vagy annyit se használtakat.
Hangos? Igen
Kevésbé hatékony, mint a split? Igen
Viszont NEM lesz mellette iszonyat meleg. Ez nekem mindent megér/megérne. Berakod a szomszédos szobába vagy a folyosóra, sufnituningolod a kivezető csövet az ablaknál, jól leveszed a hőfokot rajta és jön is be a szobába a hűvös.
2022. jún. 30. 21:06
8/18 anonim válasza:
En igy oldom meg, ideiglenesen mert a klimaban gondolkodok csak nem akarok tobb mint 100-150e kiadni.
Tehát:
Hideg párásító pl.a sencor (zöld)kék fényt is állithatsz rajta) - telenyomom jéggel es hideg vizzel.
Mögé helyezek egy ventilatort .
Nagyon jó hideget fúj igy a ventilátor.
Magamtol jottem rá erre az ötletre, próbáld ki te is , ha nincs penzed garantáltan ez hasznal vmit, hogy legalább aludni tudj.
Remélem segítettem
2022. jún. 30. 23:11
9/18 anonim válasza:
Ez azert jo otlet mert igy legalább hideg levegőt fujj a ventilátor.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!