Nektek hogyan bírja a mobil klímátok ebben a kánikulában? Mindenkinél ilyen gyéren hűt? Nálam egész nap megy, de 27 fok alá nem megy lejjebb.
A meleglevegő csövet kivezetted a szabadba?
Zárva van minden ablak, ajtó?
Egyáltalán légkondícionáló, vagy az olcsó "léghűtő"?
Még némi infó a mobilklímáról:
mobil klíma működése megegyezik a hagyományos klímaberendezés működésével, ám a meleg oldalon jelentős eltérés van. A vastag gégecsővel szerelt változatoknál a gép kondenzátora, ami a szobából elvont energiát hivatott leadni, a készüléken belül helyezkedik el. Erről a kondenzátorról egy belső ventillátor fújja le a meleg levegőt, a vastag gégecsövön keresztül, ki a szabadba. A kondenzátor hűtését a belső (!), szobából kiszívott, egyszer már lehűtött levegővel oldják meg, így a kiszívott levegő helyére a szoba nyílászáróinak résein, szellőzőn stb. keresztül új kinti, nyári, meleg levegő kerül.
TERMÉSZETESEN MOBIL KLÍMÁM VAN,NEM IS VOLT OLCSÓ,TÖBB,MINT 100 EZER FT.-ÉRT VETTÜK.ARGO MÁRKÁJÚ.KINNT VAN AZ ABLAKBAN A VASTAG CSÖVE,BE IS VAN ZÁRVA MINDEN NYÍLÁSZÁRÓ,AZON KÍVÜL AZ ABLAKON KÍVÜL,DE AZ IS BE VAN GUMIZVA,HOGY MINNÉL KEVESEBB MELEG TUDJON VOISSZA ÁRAMLANI-ÉS EZEN KÍVÜL MÉG A REDŐNYT IS LEHÚZTUK...
MINTHA EZEKNEK A MOBIL KLÍMÁKNAK KISSEBB LENNE A TELJESÍTMÉNYÜK,MINT A SPLIT KLÍMÁKNAK...
Ne ordibálj, senki sem süket!
Írtam a második válaszban, hogy miért sz@rok a mobil klímák! (Mert folyamatosan szívja be a kinti meleg levegőt, ha meg nem tud beszívni, akkor nem fog még annyit se hűteni!)
No és még valami, csak hogy pukkadj, mert kiabálsz!
Egy belépő szintű split klíma 60000 Ft, (igaz én most vettem egy 5,6 kw-os triál klímát -3 beltéri, egy kültéri - ennyiért) szereléssel együtt simán kijön százból, de legalább működik, nem az áramot zabálja!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!