Az utcanevet mi alapján határozzák meg?
Egy sarokteleknek 2 címe van.
A tulajdoni lapon is.
Gondolom az a címe, ahol a kiskapu van.
Hogy lenne már 2 címe egy sarokteleknek?
Nem értem, miért kell ekkora baromságot írni. A mellékutcában a sarki ház melletti ház az 1. szám, a másik oldalon meg a sarki ház melletti a 2. Tehát a két sarki legfeljebb -1 és -2 lehetne...
Általában amelyik utcán előbb lettek kiosztva a telkek, azt követi a számozás. A helyrajzi szám is. (Kivételek azért vannak, pl. telekmegosztás miatt, vagy egyéb okokból.)
Eredetileg a merőleges utca még csak egy név nélküli földút volt, házak nélkül.
Ha meg egy adott terület egyszerre lett felparcellázva, mellékutcákkal, akkor attól függ, hogy a földmérő mérnöknek milyen kedve volt. Általában az eredetileg is meglévő főbb út az elsődleges, vagy az adott részt a település más részeivel összekötő út. (Tehát ide számít a saroktelek.) Utána jönnek az erről nyíló utcák, utána meg az ezeket összekötő utcák.
Nagy idióta vagy utolsó.
Ha ennyire tudatlan vagy akkor legalább maradnál csendben.
Saroktelken van a házam, és két címem van a tulajdoni lapon is.
Ostoba.
És annak mi értelme lenne így? A közigazgatás megtévesztése?
Nem lehet, hogy két telek lett összevonva, két helyrajzi számmal?
Én sarokházban éltem gyerekkoromban, aztán egy sarokház melletti házban nőttem fel, most meg megint sarokház melletti házban lakom, de még életemben nem láttam olyan elmebeteg dolgot, hogy két házszáma legyen egy háznak.
Egy saroktelken te döntöd el, hogy honnan csinálod a bejáratot.
Mivel 2 utcára nyílik, ezért 2 címed is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!