Lehetséges, hogy valaki boldogságát az határozza meg, hogy hol lakik?
Naná hogy lehetséges. Falu széli szomszédmentes házban nőttem fel, ráadásul a kenyéren kívül minden élelmet bőségesen megtermelő gazdaságunk is volt. Aztán vettem egy panelházat a rendszerváltás előtt, amiről először még a szomszédom is azt mondta hogy megfogtam az Isten lábát. De aztán rájöttem mekkora boldogtalanság tud lenni benne az élet. Nem csak a zöld hiányzik, hanem a számlafizetési kötelezettségek miatt nem teljesül a következő idézet sem:
"A boldogság ott kezdődik, amikor azt csinálsz amit akarsz, és nem azt amit mondanak."
Meg még a rosszabb levegő hatását is meglehet évtizedek alatt érezni. Sokáig nem is bírtam felfogni hogy előnyös lesz eladnom és még csak mostanában határoztam el végleg. Akárhányszor visszanézek a már üres szülői házba, szinte lakodalmas vagy mulatós nótára lenne kedvem rágyújtani.
Abban a falusi házban vidám és csintalan gyerek voltam. Ebben a panelban meg megismertem mi az a depresszió, sőt néha bevillant olyan gondolat is hogy bárcsak letelne már az élet. A lakótelep nem más mint a szolgáltató cégek profitforrása, a lakók meg profittermelő rabszolgák. 2019-ben a legújabb korban szabadnak kellene lenni minden polgárnak. Persze akár jó is lenne a városi élet, de valami rezsimentes zöld övezetben.
Amikor biciklitúrát csinálok például a határ és Bécs közti nemzeti parkban, utána kb. 20 évet fiatalodok. A jó levegőnek a természetben ilyen hatása van. Ugyanis ha ugyanekkora túrát teszek lakott területeken áthaladva és forgalmas úton, attól még sosem éreztem hogy fiatalodtam volna.
Nem csak a zöld számít!
Én faluról másik faluba kényszerültem az életem egy szakaszán és majdnem kinyírtam magam utána a depressziótól.
Nem éreztem jól magam azon a helyen és 3 év múlva euforikus boldogsággal rohantam vissza. Pedig szép hely volt, mégis a hangulata a településnek, a házak, az emberek nem az én világom volt.
Ezek szubjektív dolgok, ha ingatlanokat nézegetsz, rögtön az első másodpercben érzed, hogy otthon leszel e ott és erre az érzésre komolyan oda kell figyelni, mert nem hazudik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!