Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha egy ház kívűlről nincs...

Ha egy ház kívűlről nincs szigetelve csak belülről annak van hátránya?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 26. 11:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
33%

20-as vagyok

Én nem tudom, hogy te miről irkálsz visszamenőlegesen, én arra reagáltam, hogy konkrétan megszólítottál és a válaszomtól teljesen független dolgokat tulajdonítottál nekem, ahogy most is.

Tényleg ne fantáziálgass, mert nagyon unalmas vagy!

Egyébként senki nem fagyoskodott régen, mert a sparheltba, cserépkályhába, kandallóba - kinek mire tellett, vagy milyen tájegységen lakott - tüzelők háza majd felrobbant a fullasztó melegtől.

A hideg mellesleg megedz és ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben, erről módodban áll olvasni!

Az agyonpátyolgatott generációk lesznek egyre kriplibbek, csak nézz körül.

De fejezzük be ezt a baromságot és ne offoljuk szét a topikot!

A kérdés még mindig az, hogy:

"Ha egy ház kívűlről nincs szigetelve csak belülről annak van hátránya?"

2022. ápr. 26. 13:18
 22/26 anonim ***** válasza:
43%

"az állandó fagyoskodás gyengíti a szervezet védekezőképességét, ezáltal fertőző betegségbe is könnyebb belehalni"

Ez konkrétan hülyeség.

Pont a túlfűtött panellakásban élő gyerekek betegszenek meg gyakrabban.

2022. ápr. 26. 13:21
 23/26 anonim ***** válasza:
29%

"Én nem tudom, hogy te miről irkálsz visszamenőlegesen"

Pont ezért írtam hogy olvasd vissza, pl a 9-es választ.

"senki nem fagyoskodott régen"

Jaja, senki. Tényleg senki, többmillió emberből nulla. Teljesen reális.

A kérdésre még a legelső oldalon írtam offolásmentes releváns választ, 0%-ra lett pontozva, úgyhogy kár erőltetni úgy tűnik.

2022. ápr. 26. 13:23
 24/26 anonim ***** válasza:
97%

Jelenleg hivatalosan, és elfogadva 1 anyag van ami alkalmas a megfelelő belső hőszigetelésre. A többi kívülre való, mert problémákat okoznak belső használatkor. Ugyanakkor belül szigetelve a hőtartó tömeg ki lesz rekesztve, valamint a túlhült fal károsodhat.

Japánba pl kevéssé fűtenek, vagy sehogy.

2022. ápr. 26. 13:30
 25/26 anonim ***** válasza:
77%

Úgy 15 éve szigeteltettem le belülről 3 cm-es xps lapokkal polisztirol ragasztóval a két leghidegebb szobát. + vakolás, festés.

Egyéb okokból külső szigetelés nem jöhetett szóba.

Előtte hónapokig fórumokon kaptam a tanácsokat, hogy belső szigetelést miért nem szabad -különböző szakértői véleméynek, grafikonok, stb.

Elkészült.

Pár év múlva írták, hogy a szigetelés és a fal között penészt fogok találni, mert az xps ugyan nem fogja áteresszteni a párát, de a külső pára ezt fogja okozni.

Azóta több mintát is vettem. Nincs penészedés.

Jelentősen csökkent a fűtésköltségem, s jelenleg ez a két legmelegebb szoba.

2022. ápr. 26. 15:10
 26/26 outtatime válasza:
66%

-régen nem a szigetelés volt a legfőbb probléma, hanem a megélhetés.

-egy 50-es vályogfalú házat is fel lehet fűteni élhetőre, csak persze legyen otthon valaki, aki óránként-kétóránként tesz a tűzre (többgenerációs háztartásokban persze lehetett).

-lehetne ilyenben persze modern fűtés is, elképesztő energiaárak melletti elképesztő számlákkal (szigetelés nélkül).

-a szigetelés lényege, hogy rossz a hővezető-képessége, egyik oldalán hideg, másik oldalán meleg tud lenni egyidejűleg és rendkívül rosszul/lassan egyenlítődik ki a hőmérséklet-különbség magában az anyagban.

-a másik lényege, hogy az egyszer már felmelegedett fal hűlését nagyban lassítsa, vagyis belülre tenni öntökönszúrás. a különböző hőmérsékletű felületeken lecsapódhat pára, vizesedhet a fal, a víz megfagyva növeli a térfogatát, az nem jó a falnak.

-ha nincs pára valamilyen csoda folytán a falon, akkor belső szigetelésnél a fal hidegét majd behúzza a padló, vagy a mennyezet (jellemzően nem törekedtek régen a hőhídmentes építkezésre), a nyílászárók környéke stb. majd lecsapódik ott a pára. aztán indul a penészesedés.

-nyilván mindenki megvédi a saját hülyeségét, különben be kellene vallania, hogy hülyeséget csinált, a "bezzeg nálam minden fasza" jellegű tartalmakat illik kritikusan szemlélni.

-a fizikát nem lehet megb*szni ¯\_(ツ)_/¯

2022. ápr. 30. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!