Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A szomszéd kéménye nagyon...

A szomszéd kéménye nagyon füstöl. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

A fűtési szezonban állandóan okádja a füstöt. Szerintem tuti, hogy tescos-szatyorral fűt, meg ezekkel a festett reklámújságokkal. De olyan büdös van az egész utcában, hogy meg lehet őrülni. Arról nem beszélve, hogy kiteregetni a ruhákat nem lehet, a kisbabámat nem vihetem ki a kertbe és még a lakásba is bekúszik a szag. És nem csak a begyújtás idején füstöl (mondjuk 10 percig), hanem órákon át. Ráadásul ilyen nagy kétszintes ház, új kocsi, parkosított kert, tehát nem szegények.

Mit lehet tenni? (Azon kívül, hogy szívlapáttal tarkón vágom a tulajt). Segítség.

2010. szept. 16. 09:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Beszéltél már vele a dologról?
2010. szept. 16. 09:34
 2/8 anonim válasza:
Szerintem semmit. Az elmúlt két télen én is ugyanezzel küzdöttem. Még nem fázik szerencsére. Lehet, hogy egy környéken lakunk :) Dettó. Orvos, magánpraxisa van, tele van pénzzel, én meg hazamegyek a munkából és nem tudok kiszellőztetni, mert mintha gumicsizmával meg PET palackkal fűtene. Ha úgy gondolod, hogy lehet vele beszélni, akkor próbáld meg. Vagy ajánlom még a postaládájában elhelyezett üzenetet, ha nem akarsz vele konfrontálódni. Valójában szerintem fel lehetne jelenteni, mint ahogy a kertben való szemétégetést is szankcionálják, szerintem ezt is, de kinek hiányzik, hogy a szomdszéddal perben álljon. Főleg ilyen "befolyásos" emberekkel. Sok szerencsét!
2010. szept. 16. 09:36
 3/8 anonim ***** válasza:

párszor ki kell hívni a tűzoltókat....

viccet félretéve: jegyző, birtokvédelmi eljárás

2010. szept. 16. 09:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Önkormányzatnál szoktak bejelentgetni embereket, de ezzel szerintem semmit nem tehetsz. Bármilyen környezetvédelmi bírság kiszabása előtt bevizsgálják, hogy mivel fűt. A szemlére biztos beszerez olyan terméket, ami nem szar. Te meg elveszted a bejelentés alapján induló pert és jól megszívod, mert a tiéd lesz a perköltség.

Nálunk a proli szomszédok egész nyáron sütik kétnaponta a szalonnát a kertben, én sem tudok teregetni, és kiülni a bűzbe. El lehet költözni. Én most ezt is teszem.

2010. szept. 16. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Igenis lehet tenni ellene! Akkor kell a jegyzőt odarángatni, amikor épp tüzelnek! Szerintem nem kérnek időpontot, ugyan hadd nézzem már meg mivel fűtenek, mert feljelentés érkezett... ez hülyeség! Én ezt csinálnám a helyedben kérdező.
2010. szept. 16. 10:31
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Valamit tennem kell, mert így ez így nem ok. Aműgy nem közvetlen szomszéd, hanem pár házzal odébb van. De már jót 100 méterről lehet tudni, ha fűt.

2010. szept. 16. 10:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Hívd ki a mentőket hogy rosszul lettél a füst miatt aztán ha írnak róla papírt hogy füstmérgezés gyanújával bekerültél akkor kivizsgálják vagy hivatalból vagy szólni kell és akkor elintézik lehet hogy nem tisztítják a kéményt nekik jó a többit leszarják.
2010. szept. 16. 15:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Átérzem a helyzetet,nálam is dettó ugyanez.Nincs más,vagy beszélsz vele,vagy jogi útra tereled a problémát,ezt azért nem hagynák annyiba,s viszel tanukat.
2014. nov. 19. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!