Ha én egy oszlopra kérek a kertembe egy villanyóra mérőt és egy konnektort (használhatatlan elektromos hálózatú ház mellé felújításig) az bármeddig ott maradhat, vagy van egy határidő amikor meg kell szüntetni?
2 mérőhelyet nem lehet igényelni egy címre ! Először meg kellene szüntetni a régit és utána építtetni újat de ez így badarság lenne !
Amire neked szükséged van egy új szabványos mérőhely a régi helyett tehát menne tovább a meglévő szerződésed de kiépítenek egy új mérőhelyet amire igény szerint lehet kérni előrefizetős órát is sőtt ha már költesz rá egyből kérni kell egy teljesítménybővítést is hogy a jövőben felújításra kerülő elektromos rendszerhez megfelelő áramigény meglegyen.
Ha így csinálod jelentősen olcsóbb beruházás lesz mint amit eddig leírtál és elképzeltél. A fenti esetben egy új szabványos mérőhely kiépítés , efm mérővel és teljesítménybővítéssel 1 fázis nappali árammal 160-180 ezerből megvan , keress fel egy hozzám hasonló regisztrált szerelőt aki felméri a munkát és mindent megcsinál neked csak alá kell írni a papírokat.
12-es vagyok
Attól függetlenül hogy a régi hálózat nem kapcsolható rá még lehet a régi helyére kérni az új mérőhelyet a kettőnek nincs köze egymáshoz.Az új mérőhöz úgyis szükséges egy új szabványos lakáselosztó amiről kívánságod szerint egy vagy több konnektor működne amiről vételezhetsz áramot de ha egy villanyszerelővel átnézeted a régi rendszert akár azt is rá lehet kötni semmi nem tiltja egyedül a szakmai és élet valamint vagyonbiztonsági szempontokat kell figyelembe venni. Nekem volt már több olyan munkám mint a tiéd , létesült egy új mérőhely de a régi ezeréves belső hálózatra épp nem telt a tulajnak de például meg lehetett azt oldani hogy a világítás működjön és felszereltem egy csatlakozótáblát 4-5 konektorral ahonnan áramot tudott venni a gépeknek. Nem tudom érted e így ? Feleslegesen gondolkozol olyanon amit egy villanyszerelő 5 perc alatt elmond (itt el is mondtuk már) ez a megoldás ne csinálj magadnak felesleges költségeket !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!