Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha én egy oszlopra kérek a...

Ha én egy oszlopra kérek a kertembe egy villanyóra mérőt és egy konnektort (használhatatlan elektromos hálózatú ház mellé felújításig) az bármeddig ott maradhat, vagy van egy határidő amikor meg kell szüntetni?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 20. 13:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ezér azt kell áthelyezni végleges helyre és szabványosítani, hogy 1x kerüljön pénzbe.
2022. ápr. 21. 06:09
 12/14 anonim ***** válasza:

2 mérőhelyet nem lehet igényelni egy címre ! Először meg kellene szüntetni a régit és utána építtetni újat de ez így badarság lenne !

Amire neked szükséged van egy új szabványos mérőhely a régi helyett tehát menne tovább a meglévő szerződésed de kiépítenek egy új mérőhelyet amire igény szerint lehet kérni előrefizetős órát is sőtt ha már költesz rá egyből kérni kell egy teljesítménybővítést is hogy a jövőben felújításra kerülő elektromos rendszerhez megfelelő áramigény meglegyen.

Ha így csinálod jelentősen olcsóbb beruházás lesz mint amit eddig leírtál és elképzeltél. A fenti esetben egy új szabványos mérőhely kiépítés , efm mérővel és teljesítménybővítéssel 1 fázis nappali árammal 160-180 ezerből megvan , keress fel egy hozzám hasonló regisztrált szerelőt aki felméri a munkát és mindent megcsinál neked csak alá kell írni a papírokat.

2022. ápr. 21. 19:28
 13/14 A kérdező kommentje:
Csak az a baj hogy a ház meglévő hálózata már nem biztonságos vagyis nem kapcsolható rá az új mérőre
2022. ápr. 21. 19:48
 14/14 anonim ***** válasza:

12-es vagyok

Attól függetlenül hogy a régi hálózat nem kapcsolható rá még lehet a régi helyére kérni az új mérőhelyet a kettőnek nincs köze egymáshoz.Az új mérőhöz úgyis szükséges egy új szabványos lakáselosztó amiről kívánságod szerint egy vagy több konnektor működne amiről vételezhetsz áramot de ha egy villanyszerelővel átnézeted a régi rendszert akár azt is rá lehet kötni semmi nem tiltja egyedül a szakmai és élet valamint vagyonbiztonsági szempontokat kell figyelembe venni. Nekem volt már több olyan munkám mint a tiéd , létesült egy új mérőhely de a régi ezeréves belső hálózatra épp nem telt a tulajnak de például meg lehetett azt oldani hogy a világítás működjön és felszereltem egy csatlakozótáblát 4-5 konektorral ahonnan áramot tudott venni a gépeknek. Nem tudom érted e így ? Feleslegesen gondolkozol olyanon amit egy villanyszerelő 5 perc alatt elmond (itt el is mondtuk már) ez a megoldás ne csinálj magadnak felesleges költségeket !

2022. ápr. 22. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!