Milyen elektromos fűtőtestet ajánlanátok?
4X3,5 méter nagyságú kb 2,2 m belmagasságú nyárikonyha fűtéséhez milyen fűtőpanelt ajánlanátok?
Néztem Home Fk410 fűtőtestet. Ez mennyire lenne alkalmas a konyha fűtésére? Energiatakarékos fűtőtestet szeretnék mindenképp. Ha tudtok típusokat ajánlani, azt megköszönném.
Nincs energiatakarékos elektromos fűtőtest. Ha lehőszigeteled a nyárikonyhát, kevesebbet kell fűteni, akkor lesz energiatakarékosabb.
Szokás a m3 odaírni, az alapján válassz, határesetre ne méretezd.
Kb 1,5 Kwos kellene, de az elaktromos panelek annyit fogyasztanak ami rájuk van írva. Szóval 1 óra az 1,5 KWh.
Ezzel nem lehet spórolni!
Egy 2kW-os "jobban forgatja az órát", mint egy 1kW-os. DE attól még egy 2kW-os hamarabb kifűt, mint egy 1kW-os, értsd a fogyasztás attól nem lesz kevesebb, hogy 1kW-ost szerelsz fel 2kW-os helyett!!! Méretezni kell, és a méretezés azért jó, mert feltehetsz 2kW-ost oda, ahová az 1kW-os is bőven elégséges lenne, fogyasztás nem lesz több amiatt, azonban ha nem muszáj, minek terhelnél 2kW-al? Teszem azt a fogyasztás nálad így is közel a határon van... van 32A-ed, és 20-al sűrűn előfordul, hogy terhelsz, na ekkor ha a méretezés engedi jobb 1kW-ost feltenni, mint 2kW-ost, mert utóbbi már "nem férne bele"!
Ha van 10cm szigetelés, födém is szigetelve van, akkor erre a 12m2-re (ha egy helyiség) elégséges egy 1kW-os panel, de a home egy rakat szar, azt semmikép sem ajánlom! Tapasztalatból mondom, hogy hiába 2kW az 2kW, van különbség a panelek kialakításában. Szoktak ezzel jönni, hogy nincs különbség, nem lehet különbség. Elméletben nem, mert kiveheted a cekászt egy 2kW-os 5 ezer forintos fűtőpanelből és kiveheted egy 2kW-os 50 ezer forintosból is, és úgy mind a kettő ugyanazt a teljesítményt tudja nyújtani, de nem mindegy, hogy egy fűtőpanel hogy van kialakítva, hogy áramoltatja a levegőt. Egy Nobo vagy egy Noirot panel jobb hőérzetet ad, mint egy home. Noirot paneleknél nem a panel tetején áramlik ki a meleg levegő, hanem az oldalán, ezáltal a meleg levegőt befelé löki a helyiség közepe felé. Ha bekapcsol, hiába nincs benne ventilátor, azt szinte azonnal érzed. Én egy 1kW-os noirot panelt ajánlok, ha tényleg szigetelve van (van rajta legalább 10cm hungi) és az ablak is jól zár.
Köszönöm utolsó. Igen egy helység csak az egész és szigetelve van. Műanyag ablak és ajtóval van szerelve.
Nem az a célom hogy 25-26 fok legyen télen. Legyen kb 20-21 fok, az teljesen jó. Nem menne 0-24-be a fűtőtest. Kb délelőtt 10 órától menne este 19 óráig.
Néztem ezt is Obi-ba. Gondolom ennyi pénzért sokat nem is ér.
Amit ajánlasz Nobo vagy Noirot panel, azok körülbelül mennyibe kerülnek?
Azoknál sokkal olcsóbbak vannak. Csak írd be, hogy elektromos konvektor, fűtőpanel.
Nekem Thermor van 3 éve konyhába. Minden olcsóbb a nobónál. Ezek jellemzője, hogy nem izzó szál fűt, így tartósak.
Erre a típusra mit mondassz? Szerintem ennyiért megérné. Kis méretű nyári konyha fűtésére teljesen jó lenne szerintem.
Nyugodtan felejtsed el ezeket a fos fűtópaneleket és társaikat és tegyél be egy olajradiátort.
Beállítod rajta, hogy mennyire fűtsön és az életben nem megy tönkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!