Hová forduljak ha szomszég 4 hónapja folyamatosan áztatja a falamat?
Szóltunk neki, de nem szüntette meg a probléma forrását. Még decemberben vettük észre az átázást megcsináltuk a falat, festés újravakolás stb.
A vizesedés ismét előjött,tehát valószínűleg folyamatosan szivárog valahol a víz jelenleg tiszta víz a falunk a fürdőszobájánál, bepenészedett a laminált parkettánk is .Biztosítása nincs :(
ez az a helyzet, amikor a hatóság(pl.bíróság csak évek múlva hoz valamilyen ítéletet, amit aztán nem hajt végre) sem tud hatásosan segíteni.
Talán a leggyorsabb megoldás az igen kedves, szép szó, amellyel megkérheted, engedi-e, hogy te a saját pénzeden megold a csőrepedést(vagy valami mást).
Sem fenyegetés, tettlegesség nem megoldás..csakis te vagy a megoldás kulcsa.
Esetleg a te lakásod felől kibontod az ő falát, és talán meglesz a hiba..
Persze ez is csak előzetes szép szóval.
Szerintem.
(voltam már ilyen szituban, a bontás eredményre vezetett. Sok munka, sok pénz, de a vége béke.)
4. Ezt értem, de a kérdésből igazából nem derült ki, hogy milyen probléma van.
Ha nem a közös vezetéknél van a hiba, én akkor is szólnék a közösképviselőnek, hátha ők el tudják érni a szomszédnál, hogy javíttassa meg a csövet.
Elsőként közös képviselő, ő intéz hozzáértő embert, aki megállapítja, hogy a közös szakaszban, vagy a szomszéd saját részében van-e a probléma. Ha közös, akkor meg is csinálja, ha a szomszédé, akkor is megcsinálhatja (a szomszéd pénzén), vagy a szakvélemény (esetleg egyértelmű hiba esetén a közös képviselő szakvéleménye) alapján fel kell szólítani a szomszédot a hiba elhárítására.
Ha ezután se lép a szomszéd, akkor jön a helyi jegyző, birtokvédelmi eljárást kell indítani.
A jegyzőnek a papírok benyújtását követően 15, azaz tizenöt naptári napon belül határozatot kell hoznia, és ő kötelezi a szomszédot a hiba elhárítására. Az eljárás díja 3000 Ft, amit meg kell előlegezni, de ha a jegyző a panasznak helyt ad, akkor a szomszédtól behajtja ezt az összeget, és visszafizeti. Ha a szomszéd nem hajlandó továbbra se megcsináltatni, akkor jönnek a büntetések, ill. szakemberrel való hibaelhárítás, szintén a szomszéd kontójára.
Kérdező!
Jó nagy hülyeséget csináltatok.
Csak a hiba kijavítása után kellett volna nekiállnotok a tatarozásnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!