Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tehetek ezugyeben?

Mit tehetek ezugyeben?

Figyelt kérdés

Nos.

Anyukam anno vett a szuleinek egy hazat. Azota anyukam elhunyt, utana pedig a nagyim is. Nagyapam maradt egyedul a hazban de o sajnos nem egeszen tiszta. Talan volt regen egy fej serulese. Lent lakott a pincebe es sajnos nem tisztalkodott soha stb. Szoval veszes helyzet. Bevittek otthonba. Anyukamnak volt ket battyja, az egyik miutan Nagyi meghalt, le is mondott a reszerol a javamra. A masik nagybatyam nak pedig tartozasa volt es arveresre kerult az 1/6 od resze, ami mar most a Magyar Állami Fold alap kezeloe. Beszeltem veluk telefonon de mivel nem tul jo a Magyarom nem ertettem mindent. De valoszinu meg kell vasarolnom azt a reszt ha akarom. Es szeretnem megcsinalni azt a hazat, ami mar tobb mint 10 eve uresen all. Borzaszto lakhatatlan allapotban van.

Nagyapamnak a ozvegyi joga van. Hogyan tudnam az o reszet magamnak? Mert Gondolom minden barmilyen dologban kell az o beleegyezese. Legyek a gyamja? Az lenne a legjobb ha le mondana a reszerol vagyis at ajandekozna nekem, de mar nem

Ismer fel minket es amugysem beszeltem vele meg eletembe 2 mondatott sem. Hiaba minden nyaron ott nyaraltam! Ah meg lenne csomo kerdesem, nem tudom hol kezdjem az egeszet. Ugyveddel lehet. Bocsi a Magyaromert

2022. márc. 22. 20:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Igen egy ügyvédet keress meg de arra nagyon de nagyon figyelj oda (ha kell ellenőrizd a dolgokat, személyeket, javaslatokat) hogy nehogy valaki ki akarja belőled csalni az ingatlant!

Vigyázz mert néha maga az ügyvéd ver át! (én belefutottam ilyenbe, maga a negédes ügyvéd úr akarta kicsalni tőlem az örökség házamat!)

Ha lehet, vigyél mindig magaddal 1 személyt!

Ne írj olyat alá amit TE MAGAD nem olvastál végig és biztosan meg kell értened!

Ha elmagyarázza neked az a személy aki alá akarja íratni, NE HIGGY NEKI!

Szóval nagyon óvatosan!

2022. márc. 22. 20:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Koszonom az infot, sajnalom hogY ilyen tortent veled!!
2022. márc. 22. 21:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!