Mennyire igaz a mai világban, hogy a szél miatt megy el a közvilágítás?
Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 05:36
1/14 anonim válasza:
Szerintem biztosan nem. Olyan erős szél nagyon ritkán van ami le tudja szakítani a kábeleket.
2/14 anonim válasza:
Haha, tegnap pont egyik ismerősömnél ment el az áram így, beleértve a közvilágítást. A szél nem tépi le a vezetéket , de a szél által elszakított faág vagy kidőlő fa annál inkább. Ráadásul gyakran jelentős eső is kíséri az ilyen viharokat, az pedig itt-ott beázásos károkat tud okozni a hálózaton.
3/14 anonim válasza:
Igaz, mifelénk ha vihar van gyakran elmegy az áram.
4/14 anonim válasza:
Épp elég ha összeér a két vezeték.
Nálunk két órát nem volt áram.
5/14 anonim válasza:
Nagyon sok helyen még mindig csupasz hálózat van és amikor a vezetékek összeérnek, akkor zárlatot csinálnak.
6/14 anonim válasza:
Nálunk idén már kétszer volt áramszünet a szél miatt. Sőt, tavaly volt egy akkora szélviharunk, hogy a két nagy eperfánkat 1 mp alatt kettétörte.
7/14 Laylah válasza:
Pont 2-3 hete volt, vasárnap este. Olyan szél volt, hogy ingott alattam az egész panel, aztán egy idő után puff, sötétség. Kinéztem az ablakon, kb. 200 méteres körzetben sehol nem volt világítás, sem a többi panelben, sem az utcán.
8/14 anonim válasza:
Budapesttől 35 km-re élek és szinte mindig elmegy az áram erős szélben, vagy viharban. Az okát nem tudom, nem vagyok szakember.
A legutóbbi szélnél kerek egy napig nem volt áram.
9/14 anonim válasza:
Én is BP-től 35 km-re vagyok pont, folyamatosan elmegy az utcában a közvilágítás, ha szél van. Az áramunk olyankor marad általában, az stabilabb.
10/14 anonim válasza:
Van ahol még jellemző ez, de inkább falvakban csak, ahol túlterhelt a rendszer, illetve nagyon eljárt felette az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!