Belterületi szántó átminősítése?
Minden önkormányzat örül, hogy ha építkezni akar valaki.
Több gyerek lesz a településen, nem kell bezárni az iskolát.
Ha még olvassák a nagy okosok :) mégegyszer mondom BELTERÜLET!
Besorolása kertvárosi lakóövezet. Kikell méretni 4felé minimum mert max 4000nm területet minősítenek át telekké. A 10milliós összegekről pedig annyit hogy 30e/ ak jelen föld esetében+plusz földmérő díja+egyéb papirmunka díjak. Tehát másfél millió körül áll meg. De ha készen lesz leírom pontosan mi mennyibe került.
"Márpedig belterületi szántó, tulajdoni lapon is az szerepel."
"Besorolása kertvárosi lakóövezet."
Most melyik.
Az hogy a Hész szerint a rendezési terv kertvárosi lakóövezetet akár ott "kialakítani" attól még a művelési ág alól ki kell vonni.
Természetesen a HÉSZ szerint lakóövezet besorolású. Van az a rublika ahol benne van h hány méter magas építmény lehet rajta, hány % beépíthető, valamint mekkora a minimum négyzetméter amire lehet bontani. Meg engedik nincs is semmi probléma.
Ahhoz hogy kivonjam termelésből, földvédelmi járulékot kell fizetni, arra írtam az ak összegét. Szó sincs az én esetemben 50millióról. Nem tudom honnan veszed ezt az összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!