Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kertesből panel/társasházba?

Kertesből panel/társasházba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Világ életemben kertes családi házban éltem, de az utóbbi időben sokat gondolkodtam, hogy eladom vagy elcserelem egy közeli városi kis lakásra. Megmondom őszintén az alacsonyabb rezsi és "a minden helyben van" ami vonz.

Viszont tartok attol, hogy a szomszédok túl közel lesznek.

Mire számíthatok? Előnyöket és hátrányokat is írjatok légyszi.

2022. febr. 1. 13:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés hol van a családi ház, mert az is lehet jól ellátott, meg panelok is vannak olyan helyen, ahol az alap szükségleteken kívül minden más autózós távolságra van.
2022. febr. 1. 13:20
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vegyél ki próbából egy panellakást egy pár hónapra.
2022. febr. 1. 13:21
 3/21 A kérdező kommentje:

Vidéken lakom egy faluban ami gyönyörű de mindenhez (bevásárlás stb) utazni kell a közeli városba.

Mivel autóm és lehetőségem sincs jogosítványt szerezni így gondoltam, hogy öregségemre inkább a városba költöznék.

Viszont biztosan fura lenne a zaj, az udvar hiánya és a közeli szomszédok.

2022. febr. 1. 13:28
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad, de sokkal de sokkal kevesebb idő fenntartani egy kis városi lakást, mint egy házat. Ha azt a heti 2-3-4 plusz órát a hobbidra tudod fordítani, és eljársz sportolni vagy nemtom, akkor az nagyon jó. Ha 3-4 órával ülnél többet a tv előtt, azért kár.

Panelban sohasem éltem, kertes és társasházban viszont többször.

Az udvar hiánya lesz a legzavaróbb különbség, nem lehetsz úgy kinn, hogy közben az otthon kényelmében lennél, ez zavaró, őszinte leszek, én soha sem tudtam megszokni, hétvégente állandóan kitörök otthonról és megyek vidékre a szüleimhez a kertbe, és hétköznap is olyan sportokat választottam, amiket kinn a szabad levegőn tudok végezni.

A szomszédok közelsége számomra nem zavaró, igaz fiatalabb vagyok. Hallom, hogy a másik hallgatja a tévét, vagy a zenét, de hát ezzel együtt kell élni, biztosan mi is kellemetlen szomszédok vagyunk más okok miatt. Én ettől nem tartanék.

Ami számomra zavaróbb viszont, hogy a kertesházas részen, ahol laktunk, mindenki ismer mindenkit, mindenki köszönöm mindenkinek, közösség van. A társasházban nincs semmi, kb egymás ellenségei vagyunk.

2022. febr. 1. 13:54
 5/21 anonim ***** válasza:
97%

Idősen csak akkor szabad kertes házban lakni, ha biztosan tudod, hogy MINDIG lesz ingyenes ezermester segítséged (rokon, barát) vagy pedig rendelkezel annyi pénzzel, hogy a mai világban az emelt áron jövő szakembereket meg tudod fizetni.

Amellett falun idősen be kell kalkulálnod a 40-60 perc alatt kijövő mentőt, a 2 km-re levő rendelőt, gyógyszertárat, a minimum 20 km-re, (de lehet az 40 is) kórházat.

Én is idős vagyok, ezért költözöm vissza a városba, ahonnan jöttem.

Panelba nem mennék, mert nagyothallok, hangosan beszélek, hangosan tévézek, gyakran éjszakába nyúlóan, így ott nem lennék népszerű.

Jól megválasztott(!) földszintes téglalakást keresek.

Ha neked fontos az udvar(ka) keress sorházi lakást kis kerttel, mert egyébként nagyon keserves lesz a váltás!

A szomszédok közelsége meg idős ember esetén kifejezetten hasznos tud lenni, de ettől még nem kell bejárkálni egymáshoz és egymás nyakán lógni. Ahogy vidéken sem muszáj, de mégis csinálják az arra hajlamosak.

2022. febr. 1. 13:59
 6/21 anonim ***** válasza:
96%
Ha fontos a kert, akkor olyan társasházat nézz, ahol van egy kis saját elkerített udvar, vagy panelből olyat, aminek van erkélye. A szomszédság helyenként eltérő, ahol én lakom panelban, ott csendesek a lakók, a szüleim paneljében több volt a zajos szomszéd, plusz egyik oldalon iskola, óvoda, másik oldalon játszótér.
2022. febr. 1. 14:58
 7/21 anonim ***** válasza:
37%

Most maximum 2 hülye szomszédod lehet. Ott lesz legalább 15 akik már évtizedek óta egymás vérét szívják.

Biztosan lesz egy kutyás aki bárhol képes szaratni az ebet, aztán egy család reggeltől estig őrjöngő neveletlen gyerekkel, egy mindent jobban tudó semmit meg nem szavazó szomszéd, egy hallgatózó pletykálkodó mindenkit kibeszélő rosszindulatú öregasszony. Esetleg egy agresszív alkoholista.

Sok sikert. 10 év elég volt a társasházból.

2022. febr. 1. 15:17
 8/21 anonim ***** válasza:
95%
Keress földszinti, szélső lakást. Kevesebb szomszéd, de ezeknek általában van egy kis kertje. Azt a pénzt és időt, amit a kertes ház fenntartására fordítanád pedig utazd el. Kirándulhatsz, ha hiányzik a természet.
2022. febr. 1. 15:55
 9/21 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudom elképzelni mi vinne rá hogy a kertes családi házamból panelba menjek.

Minden a közelbe van de hol a nyugalom az élet tér?

2022. febr. 1. 17:33
 10/21 anonim ***** válasza:
41%
Remélem, hogy nem fogok annyira meggárgyulni öregségemre majd, hogy a fullos családi házamból beköltözzek valami prolinegyed panellakásába.
2022. febr. 1. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!