Betörések történtek a társasházban ( panel ) ahol élek. 10 emeletes ház, 5 lépcsőházból áll, 150 lakás. Több betörés volt és felhívást tettek ki a lifteken, hogy fokozottan figyeljünk. Hogy lehet figyelni? Kamera? Egyéb ötletek?
Egyénileg figyelhetsz a saját lakásodra és annak fokozott védelmére.
Viszonylag komoly zár, amit nem félperc alatt nyitnak ki, riasztó és a lakáson BELÜL a bejáratra irányított, lehetőleg észrevehetetlen kamera.
Ha dolgozó ember vagy, akkor nincs lehetőséged sem a szomszédaidra figyelni, de természetesen ha meglátod, hogy valaki egy ajtót feszeget, akkor nem árt hívni a rendőrséget.
Nagyjából ennyi.
Páncélajtót csináltattam szakemberekkel. Természetesen a zárat más cég szerelte be.
Számla nagyon fontos.
Wow, akkor kb. csak komoly pénzekkel lehet megoldani?
Én javasoltam a közös képviselőnek a kamera rendszer kiépítését mert ez MINDENKI érdeke, nem gondolom, hogy egyénileg kellene elbarikádozni magunkat hanem a házat kellene végigkamerázni. Meg előtte.
Láttam ilyet sokat.
Be kell mindig zárni, és ha idegen van, megszólítani, hogy kit keres. És úgy is hozzáállni, hogy ez magánterület és ő az idegen.
Van, aki fél rászólni idegenekre például, na ez a hiba.
Nálunk a kapualji kamera és az állandó éjszakai lépcsőházi világítás oldotta meg a dolgot.
4-es köszi a tippet. Ez a kapualji kamera tuti segítene illetve ha nagy betűkkel ki lenne írva, hogy kamerával megfigyelt terület.
A világítás is jó ötlet amúgy...
Semmilyen kamerát nem szereltethettek fel a lakásotokon kívül, ezt jobb ha tudjátok!
Vagy ülni fog valaki a kapuban és mindenkivel aláíratja, hogy hozzájárul a felvételhez?
Előre mondom, hogy a titkos szeretőjét látogató nő/pasi nem fogja aláírni!:)
Hát a szemközti háznál olyat láttam, hogy a ház előtt van kamera két oldalról figyeli kik mennek be és jönnek ki a kapun.
Ilyesmi kéne szerintem.
De tényleg furcsa, hogy betörésEK történtek és erről írtak most. Tehát nem is 1. Ennyire nem figyel senki? Lehet bent tört be valaki? Elég para.
Felőlem lehet, csak leírtam, hogy teljesen szabálytalan, mivel személyiségi jogokat sért és ha valaki kifogásolja le kell szerelni.
De ezt ti is tudjátok!
(7-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!