Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki van adva a lakásom, hogyan...

Ki van adva a lakásom, hogyan dobjam ki az egyik lakót?

Figyelt kérdés

Lakik ott két pasi, a pénzt felesbe kéne fizetniük, de csak az egyik szokott fizetni. A másik már 83ezerrel tartozik, mert hónapok óta nem adott egy árva kanyit sem.

Tehát úgy néz ki hogy én fizetem helyette a rezsit :/

Ezért a másikat ki akarom dobni, viszont felhívni nem lehet, mert a telefont nem veszi fel, vagy kinyomja. Azt gondoltam holnap reggel meglátogatom, mert a lakótársa azt mondta hogy csak reggel szokott otthon lenni, a barátnőjével ott lötyögnek, aztán meg kitudja hova megy, de estére mindig eltűnik.

Na most az a helyzet, hogy egy vékony lány vagyok, ez meg egy nagydarab hapsi, és egyedül kéne kidobnom :)

Hogyan tudnám ezt kivitelezni?

Azt is gondoltam hogy zárat cserélek, de akkor most én nekem kell azt is megvenni, az megint nekem kerül pénzbe. Hát én nem tudom mit csináljak, most nincs pénzem egy új zárra. És amilyen bolond az az ember, lehet még be is törné az ajtót ha egyszer zárva találná. Akkor azt is nekem kellene megjavíttatnom. Szóval valami ötlet kéne.

Hogy vegyem rá, hogy magától elhúzzon onnan.

2010. szept. 8. 22:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Mondd neki nyugodtan a tényeket. Van más aki fizeti. Bántani nem fog ne aggódj, mert ha úgy van akkor rendőrség. De ha meg ennyire félsz biztosan van valami olyan ember az ismerettségi körödben aki azért nem 50 kilós ember. De nem lesz gond.
2010. szept. 8. 22:40
 2/16 anonim ***** válasza:
A rendorseget kell hivni, es siman kirakjak, par perc az egesz!
2010. szept. 8. 22:44
 3/16 anonim ***** válasza:
A rendőrség elintézi ezt az ügyet,ha nagyon akadékoskodna az albérlő!
2010. szept. 8. 22:50
 4/16 anonim ***** válasza:

Rendőrség nem illetékes.

Magánlaksértés lenne?

Ingyen remélnénk a közrendőr segítségét, aki meg se kérdezze, hogy eddig adózott-e a bérleti díjból......

2010. szept. 8. 23:20
 5/16 anonim ***** válasza:

Szerintem beszélj a másik lakóval. Hogy bajok lesznek a lakással és neki is érdeke, hogy a másik lakó elhúzzon.

De a zárcsere lenne a legjobb. Én szerintem visszatartanám a cuccait, 83 ezer kifizetése után megkaphatja őket.

2010. szept. 8. 23:36
 6/16 anonim ***** válasza:
csak van ismerősöd,aki segít kidobni... ha nincs,akkor állj elő azzal,hogy innentől nem érdekel,személyesn ki fizet, te meg akarod kapni a havi fixet,mert nem te laksz ott,nehog ymár te fizesd. így a lakótársainak lesz baromira elegük belőle,aztán kipaterolják... pl.
2010. szept. 8. 23:36
 7/16 anonim ***** válasza:
Tehát akkor marad egy tagbaszakadt ismerősöd kérdező,aki kipenderiti ezt a "jóembert" az albiból,és a pénzt is kiveri belőle...
2010. szept. 8. 23:37
 8/16 A kérdező kommentje:

Előszőr megpróbálok vele normálisan beszélni, aztán ha nem lehet, akkor talán rendőrség. Az a baj, hogy nincs ilyen nagydarab haverom, aki kidobná.

Köszönöm a válaszokat

2010. szept. 9. 00:36
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

ÁLLJ!!!... 8-O

Nem ilyen egyszerű a dolog, mert a végén majd még téged visz be a rendőr és te kerülhetsz bíróság elé!!!

HA be van jelentkezve a lakásba állandó lakcímmel, akkor nem tudod kizárni, sőt akkor ha kizárnád, ő hívhatja a rendőröket, akik kinyittatják a lakást és erőszakkal vissza fogják költöztetni (mivel a bejelentett lakcíme oda szól)...

Ebben az esetben bírósághoz kell fordulnod, az Önkormányzatnál kényszer-kijelentést kell kérned, akár évekig is eltarthat, mire kirakhatod törvényesen és utána polgári peres bírósági eljárás keretében követelheted a tartozásaidat... 8-[[

HA nincs bejelentkezve a lakásba (se állandóra, se ideiglenesen) akkor megkockáztathatod a kiköltöztetését, de ezt is csak nagyon körültekintően!!!

Amikor elhagyja a lakást, gyorsan csomagold össze MINDEN holmiját és tedd ki az ajtó elé, cseréltess zárat...

Lehetőleg vigyél magaddal 2-3 testes, kopasz embert (párezer forintért kérj meg néhány biztonsági őrt)...

SEMMIKÉPPEN ne foglalj le a holmijából semmit, mert ez ok lenne arra, hogy feljelentsen!!! A lakásban sem maradhat semmije, mert akkor "birtokon belül" lenne, ami megint jogot adna neki a visszaköltözésre...

És remélem tanultál az esetből, hogy a bérlőktől beköltözés előtt kérj KAUCIÓT (6 havi bérleti díj letétje, ami az esetleges tartozásokat fedezi, ha kiköltözéskor nincs tartozása, akkor ez visszajár)...

SOHA ne engedd az albérlőidet bejelentkezni a lakásodba, mert utána nem fogod tudni kirakni őket, akár milliós tartozásokat is felhalmozhatnak, amit aztán majd neked kell fizetned (villany, gáz, stb.)!

A másik bérlőd (aki rendesen fizet) lakhatása is kétségessé válik ebben az esetben, mert nem biztos, hogy vállalni fogja a lakás bérleti díjának az egészét, hiszen eddig a FELÉT fizette!

2010. szept. 9. 00:42
 10/16 anonim ***** válasza:
76%

Csak előre szólok : a rendőrség ezzel az üggyel nem foglalkozik, hiába hívod őket, hogy rakják ki az albérlődet a lakásból, mert nem fizet...

Azt fogják mondani, ez nem az ő ügyük, menj bíróságra, stb...

Viszont azonnal ott lesznek, ha az albérlőd be van jelentkezve és te kizárod, mert ez "magánlaksértés" (hiába a tiéd a lakás, ha ő bejelentett lakóként törvényesen lakik ott, az ő holmijai vannak benn) akkor a rendőröknek kötelességük a lakó visszaköltöztetése!

================================

Javaslom még : írj egy papírt, amiben benne van a lakó tartozásának elismerése, és próbáld vele aláírattatni békésen, udvariasan...

Ha írásban is elismeri a tartozását, egy lépéssel jobb helyzetbe kerülsz, van nyoma a tartozásának!!!

(Legyen a papíron 2 tanú aláírása is.)

Még jobb lenne, ha ebben a papírban szerepelne az is, hogy a tartozásait MIKOR fogja megadni...

Ezt az "Elismervényt" 2 példányban (indigóval) írd meg, egyik a te példányod legyen, a másolat meg az övé.

2010. szept. 9. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!