Normális az, hogy 2-3 hetente után kell töltenem a fűtésrendszert?
Nem jó ez így! Nyilvánvaló hogy valahol szivárog!
Ellenőrizd le a rendszert, csöveket stb
Ohh, én nő vagyok aki jól tájékozott és van némi tapasztalata ebben de ennyiben ki is merült, nem vagyok szerelő.
Nincs köze a használati vízhez de az viszont biztos hogy valahol alattomban szivárog.
Nem tudom hány éves a rendszer és milyen radiátorok vannak de pl a lemezradiátor híres arról hogy elkorrodál, rohad, ereszt.
Öntöttvas a tekerőknél szokott.
Ha gyanús valamelyik, akkor teríts alá pl. papírt és reggelre látni fogod hogy vizes-e.
Hiszen nem folyik ezerrel csak alattomban szivárog.
Ennyi az ötletem
Szerintem ez a fűtési rendszer nincs tökéletesen kilégtelenitve .
Az elfogyó víznek jelentkezni kellene valahol.Lehet hogy olyan légtelenitőd van,ami begyűjti a levegőt,és a helyére víz kerül.
A nyomás ilyenkor esik.Nem nagy mennyiségű vízre kell gondolni.
Már 1 dl viz is jócskán emeli a nyomást.Lehűlt víznél kellene,1.2-1.4 re állitani.Levegős radiátorokban nem áramlik a víz.
Nálunk is ez volt, a szerelő is alig találta meg a bajt. Végül rájött, hogy a kazán öntöttvas részén keletkezett belülről egy hajszálrepedés, ott párolgott el a víz. Ez pont a garancia letelte után történt, mondhatom, rendkívül boldogok voltunk, mert sokba került kicseréltetni.
Egyébként a kazán hangján is hallatszott, sokkal hangosabb lett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!