Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vaillant cirko miért csinálja...

Vaillant cirko miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Adott egy Vaillant Thermotop VUW kombi cirko, kb. 15-18 éves lehet (albérletben lakunk).

Minden évben megtörténik a karbantartás, de az idei fűtési szezonban már 3x hívtuk a szerelőt gyújtasi gondok miatt. Szikraztat, próbál begyujtani, nem sikerül, megint szikraztat és jó esetben másodjára begyujt, rosszabb esetben harmadjára is próbálkozik. Ha az sem sikerül, akkor jön az F28 hibakód.

Szerelo szerint vmi lerakódik az elektrodakra (vegyszert, hajlakkot, dezodort mondott lehetséges forrásként), a furdobol már mindent szamuztunk, amit fújni kell, most mégis ebben a szezonban az elektrodak lepucolasa után harmadjára jön elő a jelenség már pár nap után is. Kérdeztük, kell-e cserélni a készüléket vagy benne valami alkatrészt, de nemleges választ kaptunk.

Megmutatták, hogyan kell az elektrodakat megtisztítani, ami oké, de nem gondolnám, hogy normál használat mellett rendben van ez a fajta működés.

Laikus lévén a segítséget előre is köszönöm!

tegnapelőtt 21:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem nagyon értem ezt a benyújtás dolgot. Nekünk 22 éves Vaillant cirkonk van. Egyáltalán nem kell begyujtani, hiszen alap lángon van 22 éve. Hiszen a meleg vizet is ez adja.
tegnapelőtt 22:02
 2/6 A kérdező kommentje:

A készülék indulasara gondolok, amikor elkezdi keringetni a vizet a rendszerben.

Elindul a keringetes, szikraztat és belobban a készülék.

MVH esetén akkor lobban be, amikor megnyitom a melegvizes csapot.

tegnapelőtt 22:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja értem. A miénk is a fürdőszobaban van, és két kamasz lány fújja a dezodort, hajlakkot közvetlenül előtte.. Szerintem hülyeséget beszél a szerelő. Ott valami alkatrész probléma lesz. Keressetek egy másik szerelőt, aki érti a dolgát.
tegnapelőtt 23:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Volt már nekem is ilyen. Elektróda kezdi megadni magát, ennyire egyszerű. Oké hogy tisztogatással lehet segíteni rajta de ez csak átmeneti megoldás pár nap után ismét megkotlott. Nekem amikor ilyen bajom volt, hívtam a szerelőt, jött megnézte mondta hogy megpucolta az elektródát, és mondta hogy ha ugyan ez a hiba előjön viszonylag rövid időn belül 1-2 hónap vagy előbb akkor már hozza a csere darabot, mert akkor egyre sűrűbb lesz ez a hiba.
tegnap 00:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem sikerül begyújtania, akkor a lehetséges okok:

Rossz gáz levegő arány miatt nehezen gyullad be, akkor takarítás(fúvóka, égőrész) A gyújtásnál kevés a gázkeverék, szintén helyi tisztítás (kosz miatt a fúvóka, égőfej félre hord). Gyenge, kicsi a szikra, nincs meg idő, hő, hogy begyujtson (nagyfesz csere, elektróda távolság és koszolódás). Elégett elektróda miatt nem jó távolság: gyenge, kevés szikra. Ilyenkor a koszolódás égés miatt méggyengébb szikra.

tegnap 06:52
 6/6 anonim ***** válasza:
A tulaj kötelessége szervizeltetni a kazánt .Erről sokan megfeledkeznek,pedig erre is van törvény .A kazán nem játékszer,hozzá nem értő ne kisérletezzen,mert abból csak baj származik mindig.
tegnap 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!