Gázzal vagy fával érdemes tüzelni/fűteni?
Melyik költséghatékonyabb?
Ti,hogy vagytok ezzel?
"Nagyon drága lett ismét a fa,
Gázból már ez ősszel 100 m³ elment,
Le kell zárnom a fél házat, nicsmese.."
Vájogfalú, öreg családi házban lakom, idén még nem fűtöttem, 17 fok van bent.
Kint ma is 20 fok volt, úgyhogy napközben 4-5 órát nyitva volt az ablak.
Nem tudom mire fűtöttél el 100 köbméter gázt, ha egész októberben végig szinte 22 fok volt.
Mi lenne veled mínusz 20 fokban?
Szerintem az emberek többségének nem arról szól ez, hogy mennyi az amit még ki lehet bírni.
Normális esetben az ember dolgozik, pihenni jár haza, nem pedig azért, hogy valahogy kibírja.
Elhiszem, hogy van akinek a hűvös kellemesebb, de 17 fok legtöbb embernek már nem a kellemes kategória otthon.
Igen, ezzel én is így vagyok, hogy nem fázni járok haza.
Ha az éves gázszámlából levonom a nyári főzés árát, akkor az jön ki, hogy ilyen enyhébb teleken, amik mostanában vannak, kb. 150-160 E-ből 22 fokon tartom a közepes méretű, szigeteletlen salaktégla családi házamat.
Na most, szerintem úgy 50 E-rel kerülne kevesebbe, ha 18 fokot tartanék, amiben azért mi fázni szoktunk.
Elég sokat dolgozunk (piacra termelek munka mellett), szóval nehogy már egy ilyen nevetséges összeg miatt fázzak fél éven át. Ha megnézzük, más emberek mennyit költenek mondjuk telefonra vagy cigarettára (amikre én nem nagyon), ehhez képest az egész téli kellemes hőmérséklet tényleg piti összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!