Mivel vagy hogyan érdemes tüzelni a vegyestüzelésű kazánt?
Van egy vegyestüzelésű kazánunk, a házunk 100nm. Nagyon szuperül felfűti nem is ezzel van a gond.
Éjszaka ha nem teszünk rá vagy épp nem olyan fát használunk ami nagy parazsat ad akkor lehül a levegő.
Jelenleg akác illetve nyárfa a tüzelőanyagunk. Ezelőtt tölgyfával tüzeltünk de sajnos nem tudtunk most szerezni azt,illetve a brikett ami még jól tartja a parazsat.
Ha szenet veszünk az estére tart annyi parazsat hogy ne hüljön le a ház? Vagy mit javasoltok? Sajnos más fafajta vásárlása most nem lehetséges (nem az anyagiak miatt). Köszi
Puffer tartály a megoldás.
Naponta egyszer kell tüzelni, tehát felfűtöd a házat, aztán a tartályt, majd következő begyújtásig onnan veszi a melegvizet a szivattyú.
1-2m3 tartály.
A kazán lefojtása sem szükséges. Nekem teljesen fehér a belseje, a kéményből tavasszal egy vödör kormot veszek ki, zéró kátrány.
Szerintem is a puffer a jó választás. Nekem annak idején mikor venni akartam egy házat ahol nincs gáz, akkor 1500 literes puffert számolt ki a fűtés szerelő nettó 96 m2-re. Ez egy 2000-ben épült ház volt, vegyes kazánnal radiátoros fűtéssel.
Ehhez zárttá kell tenni a rendszert és kell egy kazán vészhűtő kört kialakítani.
Annyi a lényeg mikor vissza hűl a víz kb 35-40-ra, akkor elkezdesz tüzelni és addig rakod amíg el nem éri a 80-90 fok közötti hőfokot a puffer. 2-4 szer kell megrakni fával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!