Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Igaz az állítás, hogy mire...

Igaz az állítás, hogy mire megtérülne a napelem ára akkorra tönkre megy és cserélni kell majd?

Figyelt kérdés
2021. dec. 16. 22:22
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
24%

Egy év múlva az éves leolvasás helyett havi elszámolás lesz.

Magyarul a nyáron megtermelt többletet 2023. jan. 01.-től már nem lehet téli fűtésre felhasználni.

Vagyis SOHA nem fog megtérülni.

2021. dec. 17. 17:56
 12/28 anonim ***** válasza:
35%
Aki támogatásra csináltatja😉 többi marad szaldós
2021. dec. 17. 18:50
 13/28 anonim ***** válasza:
14%

-20 fokban a téli napsütéssel napelemmel és hőszivattyúval fűtöd a házad ?

Az nagyon remek rendszer lehet. Irigyellek.

2021. dec. 17. 19:33
 14/28 anonim ***** válasza:
55%

#13 ha nem értesz hozzá minek okoskodsz? Jelenleg éves szaldó elszámolás van M.o-n, ami annyit takar, hogy az egész évi fel és letöltés különbözete után fizetsz. Nem kell télen megtermelnie a télen felhasznált áramot.

Ez nyilván nem lesz mindig így, mert extrémen kedvez a fogyasztónak, de egyelőre csak az új belépőknél terveznek ezen változtatni, náluk is csak majd valamikor a jövőben(egyszer már eltolták ennek a határidejét).

2021. dec. 17. 19:39
 15/28 anonim ***** válasza:
44%

Ja hogy az erőművek nélkül nem működne az egész és télen simán megfagynál. Tehát ez egy élősködés az rendszeren. Amikor senkinek sem kell nyáron az áram megtermeled és kénytelenek átvenni tőled, aztán amikor meg ezerrel megy az összes erőmű akkor te ingyen kapsz helyette atomenergiával megtermelt áramot. Remek. Én megszűntetném ezt a hülyeséget.

Tárod magadnak az energiát és legyél önnfentartó.

2021. dec. 17. 19:52
 16/28 anonim ***** válasza:
Tipikus magyar, hagyd rá
2021. dec. 17. 20:38
 17/28 anonim ***** válasza:
11%

Meg is szüntetik mindenkinek 2023-tól.

Ha lepontoznak, ha nem.

Akik még régebben szerződtek az ELMŰ-vel, nekik akkor szűnik meg az éves elszámolás amikor majd bővítenék a rendszerüket, avagy majd ledöglik pl. az inverter és egy másik típust lesznek kénytelenek beszereltetni.

2021. dec. 17. 20:39
 18/28 anonim ***** válasza:
42%

Már bocs de miért én fizessem az ő fűtését ?

Olyankor táplál be a rendszerbe amikor semmi szükség rá, és olyankor vesz ki helyette amikor a legnagyobb a terhelés.

Lehet hogy tipikus magyar vagyok de nem értem hogy ez kinek jó a #8-on kívül.

2021. dec. 17. 20:44
 19/28 anonim ***** válasza:
38%
Mondom ne erölködj, az inverter panelokból van felépítve, tudom javítani 😉 de ez a márka ami nekem van nem valószínű hogy megszűnik, típusazonos csere nem engedélyköteles😆 de mint írtam, a panelok cserélhetők/javíthatók, tehát pár évig még ehet a fene, nekem már hasznot termel
2021. dec. 17. 20:47
 20/28 anonim ***** válasza:
Környezetvédelem, ez egy elég nyomós érv. Mennyivel tisztább lenne a levegő ha senki nem fűtene fával/szénnel/szeméttel stb
2021. dec. 17. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!