Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerülhet a vezetékes...

Mennyibe kerülhet a vezetékes vízet tovább hozatni?

Figyelt kérdés
A telkemtől 40 méterre van vezetékes víz vége, az utcaban kellene tovább hozni.
2021. dec. 5. 19:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Azt hiszem első körben erről az önkormányzat tudna nyilatkozni.
2021. dec. 5. 20:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a telked belterületi, azaz normál építési telek, és nem szántó, akkor ELVILEG, a telekhatárig ingyenes. Nem?
2021. dec. 5. 20:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Ingyenes lehet a vízóra aknába a bekötés,de nem a tervezés,árok ásás,és a lefektetett cső.
2021. dec. 5. 20:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Zártkert, külterület, van egy lakható kis ház rajta.
2021. dec. 5. 21:10
 5/7 anonim ***** válasza:

4.-re.

Akkor SZERINTEM nem lesz olcsó. De erre itt nem fogunk tudni válaszolni, hívd fel a HELYI vízműveket!

2021. dec. 5. 21:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mivel zárt kert,ketté kell venni az ügymenetet.

Mekkora támogatást kell befizetni,mert az eddigi hálózat megépitéséért is kellett biztosan. Aztán lehet menni a vízműhöz.

Szintén zártkert,kb 10 éve vezették a vizet. 220 volt a beugró.

Akkor nem kellet,mert volt kutunk.A vezeték a telelek elején megy keresztül,a szolgalmi jogot is bejegyezték rá.Eladtuk a telket,az új tulaj ráköttetne.Az önkormányzat kéri a támogatási összeget.

A vízműnél pontosat nem tudtak mondani,de 100 feletti volt a biztatás. Ezt csak a helyszinen tudják megmondani.

2021. dec. 5. 21:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, helyben kell érdeklődni. Jelenleg a legdrágább közműbekötés a víz!

Én eleve úgy döntöttem, hogy nem kötöm be, mert nem éri meg! Ott tartózkodom tavasztól-őszig kb. minden második hétvégén, van hogy minden hétvégén, van hogy kint töltök egy hetet. Erre bőven elég az esővíz! DE példának okáért egy ismerősöm is olyan helyen lakik, ahol nincs víz. Megváltozott ugyan az esős időszakok, ill. most már esős időszakokról lehet beszélni Mo-on, is, azaz van hogy hirtelen sok eső esik, majd sokáig egyáltalán nem esik, így a régen jellemzően 2-3 köbösre tervezett ciszternákkal ma már nem lehet ellenni, azonban az éves csapadék mennyisége lényegesen nem változott! Nála le van ásva egy 10 köbös tartály, azt mondta bőven elég!

Semmi más nem kell hozzá, mint mellette egy akna, abba egy házi vízmű és egy 3 lépcsős szűrő. Egy biztos, hogy egy 10 köbös használt akna és egy házi vízmű is előfordulhat, hogy lényegesen olcsóbb, mint a víz bevezetése (arról nem beszélve, hogy ennek okán nincs vízdíj és nincs talajterhelési díj). Nálam pl. 130 méter lenne a szakasz. Azt megtehetném, hogy ebből kb. 110 méter már mért szakasz, azaz én építem, ezen lehet valamennyit spórolni.

A 40 méteres szakaszon nincs más ingatlan, csak a tiéd? Mert ha van, akkor azért érdemes megkérdezni a szomszédokat, hogy esetleg nincs-e szándékukban nekik is beköttetni! Ha nincs, akkor pedig azt meglehet tenni, hogy az aknád közterületre kerül (az útra!) és onnan már mért szakasz megy tovább, így a költség csökkenthető. Ehhez kell egy tervező, Ő tudja mik a lehetőségek!

2021. dec. 6. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!