Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Villanyszerelőktől, hozzáértők...

Villanyszerelőktől, hozzáértőktől kérdezném. Mennyibe kerülhet összvissz. Anyaggal, munkadíjjal egy vezetékes csengő bekötése?

Figyelt kérdés
Már volt vagy 3 vezeték nélküli csengőm, de kipurcant, beázott,stb. Ezért szeretnék egy vezetékeset.
2010. febr. 7. 10:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt így vaktában nehéz megmondani, kb 10000ből kijön. De pl tudni kéne milyen hosszú kábel kell, az adott szerelő akit találsz mennyiért csinálja meg, mennyire nehéz kivinni a kábelt, és persze milyen igények vannak - ettől függően nőhet vagy csökkenehet az összeg. Vagy pl otthon elfekvő alapanyag, akkor azt is fel lehet használni, úgy nyilván csökken a költség.
2010. febr. 7. 11:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi.
2010. febr. 7. 11:43
 3/5 ceri ***** válasza:
A vezetékes is be tud ázni (nyomógomb) oxidálódik, és nem zár az áramkör. 2-3 évenként azt is szerelgetni kell, de ettől eltekintve biztonságosabb, javíthatóbb. A csengón kívül kell egy reduktor (ami 230V-ból 8V-ot csinál) nyomógomb, vezeték. Én magam szerelném, vagy rokon, ismerős segítségét kérném a munkához. Az alkatrészek hb 5000-ből kijön igénytől függően. Kertesházas környezetben vagy barkácsolóknál sok helyen van elfekvőben csengő is reduktor is. Egy nyugdíjas szaki lehet, hogy anyagárban megcsinálja használt alkatrészekből.
2010. febr. 10. 07:44
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi.Valamikor régen,még lánykoromban a szülői házban nekünk is olyan volt,és bent a lakásban ki lehetett kapcsolni, ha pl. apu aludt éjszakás után,meg ha nem akartuk,hogy csengessenek. Ma már mindenért csengetgetnének, még szórakozásból is. Lehet, hogy jobb,ha nincs is csengőnk? A postás meg azt mondta, nem köteles bekiabálni, ha aláírós küldeményt hoz...
2010. febr. 10. 10:48
 5/5 ceri ***** válasza:

Nekem ilyen van most is, mert, ha kint vagyok az udvaron csak ezt hallom meg. Amúgy nekem is majd mindig ki van kapcsolva, Jehovások, árusok, stb.

Írd be gugliba "csengő" és válogass.

2010. febr. 10. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!