Főbérlők véleménye érdekelne, mit szólna az ilyen albérlőkhöz?
Párommal szeretnék elköltözni 1-1,5 évig lehetőleg egy albérletbe aztán saját házat venni. Fiatal pár vagyunk 18 évesek, párom tanul én dolgozom és rendelkezek alap tőkével de mivel elfoglaltak vagyunk és így lenne a legkényelmesebb 4-6 havonta szeretnék fizetni előre (ha kell kaucióval) és a számlákat szeretném a címre kapni vagy banki átutalással fizetni de a főbérlő is értesülni fog arról hogy ki lett fizetve. A kérdésem az lenne hogy ilyen albérlőkkel mennyire szívesen kötnek szerződést a főbérlők? Milyen sűrűn szoktak látogatni a főbérlők (mert hallottam "rém történeteket" főbérlőkről)? Szeretnénk azt érezni mintha saját lakásunk lenne és nem pedig ellenőrzés mellett. Zár cserét mennyire veszik rossz néven a főbérlők? Az értékeinket nem szeretnénk kiszolgáltatni senkinek de a főbérlőt se szeretnénk akadályozni abban hogy az ingatlanát biztonságba tudja. Válaszukat előre is köszönjük. :)
Ui.: Nem hívunk idegeneket az ingatlanba (ismerőst se mert nekünk az otthon a kikapcsolódást jelenti), nincs dohányzás vagy alkoholfogyasztás se.
Utolsó, ahogy megtudnám eme húzását az albérlőmnek, abban a pillanatban repülne. Semmi "majd holnap" nem lenne. Az tuti hogy hamarabb távozna a cuccaival mint hogy én kilépnék a lakásból.
A lakással bármit is csak a tulaj tudtával és beleeggyezésével lehet csinálni.
Fehérek vagyunk nem vietnámiak a másodikról pedig még nem is hallottam. Ilyenek megfordulnak az emberek fejében? Nekem már az is idegen gondolat hogy rongálnánk a lakást vagy zavarnánk a szomszédokat de itt látszik hogy sok félék vagyunk.
Itt olvastam tegnap egy válaszolótól hogy hozzájuk éjszaka ment be a főbérlő minden szó nélkül én az ilyen szituációkat szeretném elkerülni. A többi pedig az időbeosztásunk miatt nem alkalmas örülök ha 2-3 havonta egy hétvégét végig eltudok tölteni munka/programok nélkül ez miért annyira furcsa egy főbérlőnek?
Mi is kiadunk egy lakást Bp-en. Havonta egyszer, a bérlővel egyeztetett időpontban megyünk el hozzájuk, ők engednek be (bár van itthon egy kulcsunk vész esetére - elvégre a miénk a lakás-, de még csak egyetlen egyszer kellett használnunk, amikor egy szemét bérlő lelépett az összes kulccsal és be kellett jutnunk a saját ingalanunkba). Ilyenkor 10 (és valóban nem több) perc alatt ellenőrizzük a mérőállásokat és a hozzájuk tartozó befizetési bizonylatokat, elmondják, van-e gondjuk, kérdésük és már megyünk is. Még soha nem mentünk be a bérlőnk tudta és jelenléte nélkül a lakásba és nem is fogunk. Ez így korrekt, de havonta egyszer látni akarom, hogy minden rendben van. Ha végiggondolod, te is hasonlóan döntenél.
Amúgy, nem hiszem, hogy gond lenne veletek, a leírásod alapján rendes bérlők lesztek. De azt ne várd senkitől, hogy 4-6 hónapig ne is szagoljon a saját ingatlana felé. Ahogy írtam, mi is havonta egyszer megnézzük, de ezt ne gondold töviről hegyire ellenőrzésnek, csak elmegyünk, leültetnek, beszélgetünk, átnézzük a közüzemi számlákat és pont. Ennyit pedig bérlőként el kell viselned, meglátod, ha rendes a tulaj, még össze is lehet vele haverkodni (nekünk már két korábbi bérlőnkkel is baráti lett a viszonyunk, azóta is összejárunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!