Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Főbérlők véleménye érdekelne,...

Főbérlők véleménye érdekelne, mit szólna az ilyen albérlőkhöz?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnék elköltözni 1-1,5 évig lehetőleg egy albérletbe aztán saját házat venni. Fiatal pár vagyunk 18 évesek, párom tanul én dolgozom és rendelkezek alap tőkével de mivel elfoglaltak vagyunk és így lenne a legkényelmesebb 4-6 havonta szeretnék fizetni előre (ha kell kaucióval) és a számlákat szeretném a címre kapni vagy banki átutalással fizetni de a főbérlő is értesülni fog arról hogy ki lett fizetve. A kérdésem az lenne hogy ilyen albérlőkkel mennyire szívesen kötnek szerződést a főbérlők? Milyen sűrűn szoktak látogatni a főbérlők (mert hallottam "rém történeteket" főbérlőkről)? Szeretnénk azt érezni mintha saját lakásunk lenne és nem pedig ellenőrzés mellett. Zár cserét mennyire veszik rossz néven a főbérlők? Az értékeinket nem szeretnénk kiszolgáltatni senkinek de a főbérlőt se szeretnénk akadályozni abban hogy az ingatlanát biztonságba tudja. Válaszukat előre is köszönjük. :)

Ui.: Nem hívunk idegeneket az ingatlanba (ismerőst se mert nekünk az otthon a kikapcsolódást jelenti), nincs dohányzás vagy alkoholfogyasztás se.

2010. szept. 5. 21:16
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:

Szerintem belemenne. Persze ha zárt akartok cserélni, akkor ti kell, hogy álljátok a költségeket, valamint a főbérlőnek is kell adnotok kulcsot természetesen. Elvégre az ő lakása. Az, hogy mennyire mászkál be, az attól függ, milyen ember alapból, illetve ti hogy viselkedtek. Tehát ha a szomszéd felhívja, mert éjszaka dorbézoltatok, akkor nyilván utazik :)

Mondjuk a mi főbérlőnk speciel tök rendes, december óta lakunk a jelenlegi albérletünkben, akkor egyszer volt itt, de én akkor sem találkoztam vele, csak a párom. Azóta meg nem is láttuk.

Viszont amúgy nem értem, miért van ez az igényetek, nálunk annyi a kapcsolat, hogy havonta egyszer átutaljuk a lakbért. Ettől még ugyanúgy a sajátunknak tudjuk érezni a lakást, kb úgy kell ezt felfogni, mint egy plusz számla :)

2010. szept. 5. 21:24
 2/28 anonim ***** válasza:
18 éves fiatalok ritkán rendelkeznek biztos jövedelemel én tuti nem adnám ki ilyen fiatal párnak.
2010. szept. 5. 21:25
 3/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de ha nem adok neki kulcsot rögtön idő hiány miatt és felhív hogy nem tud bemenni azért érdekelne hogy miért akart bemenni a megkérdezésem nélkül és e függvényében döntenék a további bérlés feltételeiről vagy a bérleti szerződés felmondásáról. Természetesen ilyesmi nem fordul elő, esetleg halk zene néha napján ahogy nem rongálunk de ha valami elromlik kicserélem újra vagy megjavíttatom saját költségen nem szeretném terhelni a főbérlőt ezt szerződésbe foglalva megfelelő lehet?
2010. szept. 5. 21:29
 4/28 A kérdező kommentje:

"18 éves fiatalok ritkán rendelkeznek biztos jövedelemel én tuti nem adnám ki ilyen fiatal párnak."

Költözéskor lerakok az asztalra mondjuk 150-200ezret az első hónapok költségeire szerinted kedves válaszoló ez nem elég meggyőző vagy nem elég kauciónak ahhoz hogy fizetünk? Kezemben a pénz akár az egész évre is letehetném a pénzt egy összegben de én se adok feltétlen bizalmat a főbérlőnek az esetleges rejtett hibák vagy sunyiságok miatt.

2010. szept. 5. 21:32
 5/28 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy abban az esetben,ha az albérlők a megegyezés szerint fizetnek és normálisan használják a lakást(persze ezt jobb szerződésben leírni)semmi probléma nem lehet. Baj mindig abból van,ha nincsenek tekintettel a szomszédokra,leharcolják a berendezést és nem fizetik a számláikat.

Én azt szoktam mondani,hogy használják a lakást úgy,mint az otthonukat.Szerintem ez normális használatot feltételez,mert sajnos az emberek a máséra nem vigyáznak.Sok rossz tapasztalatom van albérlőkkel.Valószínű,hogy másoknak is. A zárcsere ebben a formában nem okos ötlet,bizalmatlanságot jelent,azonkívül normális főbérlő nem megy be a lakók távollétében,én még nem is hallottam ilyent. Viszont jöhet szerelő,lehet csőtörés stb,nálunk van egy kulcs valakinél,aki mindig elérhető. Ő se megy be,csak előzetes egyeztetés után,mondjuk beengedni a gázszerelőt stb.Mert ha saját lakásod van és azt gondolod, hogy egy csőtörésnél majd úgyis fizet a biztosító,megteheted. De mindig a tulaj dönt,én például azt gondolom, hogy a biztosító úgysem fizet annyit,amennyi elvárható,szóval utólag meg nézegetni a romokat nem kellemes.

Mindent előre meg kell beszélni,akkor nem lehet probléma.Kivéve a kulcskérdést.

2010. szept. 5. 21:35
 6/28 anonim ***** válasza:
53%

A zárcserét nemigazán értem. Ki akarjátok zárni a tulajt a saját lakásából olyan címszóval, hogy a "vagyonotokat" nem szivesen szolgáltatnátok ki senkinek? Elvégre a dolog ott kezdődik, hogy a tulaj szolgáltatja ki nektek. Amikor beenged a lakásába. Olyan nincs hogy a tulajnak ne legyen kulcsa a saját lakásához.

Ha az albidíjat előre akarjátok kifizetni fél évre, az stimm, ti dolgotok. Viszont a tulaj helyében tuti beleírnám a szerződésben hogy hiába van kifizetve előre, extra eset esetén korábban is fel lehet bontani a szerződést. Tehát el lehet küldeni titeket. Persze úgy hogy a pénzt visszakapjátok.

A számlát én szeretem eleinte havonta elkérni. Azaz a befizetést igazoló csekkszelvényt. Ha nincs semmi gond, akkor pár hónap után jöhet az átutalásos fizetés, a számlák fizetését pedig alkalmanként ellenőrzöm a szolgáltatóknál.

Összefoglalva, én első 3-4 hónapban "zaklatom" őket, de valójában én sem szeretek állandóan oda szaladgálni.Tehát utána éljenek boldogan.Egy "problémával" kevesebb.

2010. szept. 5. 21:38
 7/28 A kérdező kommentje:
Természetesen nem szeretnénk kizárni a tulajdonost ezért köztes megoldásként arra gondoltunk hogy a szobán lenne zár mondjuk csak egyen amibe a könnyen mozdítható értékeket tennénk ez mennyire lenne problémás? Ebbe nem lenne bejárása a főbérlőnek. Tisztaság, rend alap követelmény nekünk is főleg az otthonunkban.
2010. szept. 5. 21:44
 8/28 anonim ***** válasza:
Igazából van egy olyan szabályozás, hogy a főbérlőnek joga van bemenni megnézni a lakást, de csakis veletek előre egyeztetett időpontban a jelenlétetekben. Ettől függetlenül igenis legyen neki kulcsa, én nem adnám ki így. Oké, zárjátok a szobát, de ha jön megnézni a lakást, akkor azt is meg kell mutatnotok neki. Jogos, ha látni akarja, hogy nem tettétek tönkre.
2010. szept. 5. 21:47
 9/28 anonim ***** válasza:
A főbérlő nem mehet be a kiadott lakásba,ha a bérlők nincsenek otthon.Ez magánlaksértés lenne! Általában előre szólnak,hogy mikor mennek hozzátok.
2010. szept. 5. 21:48
 10/28 A kérdező kommentje:
Miért feltételezik hogy tönkre teszünk akármit is? Nem vándorcigányok vagyunk hogy egyik helyről megyünk a másikra és kicsapongó életet élünk. Én szerződéses katona vagyok párom tanuló örülök amikor haza érek és nyugalomban, csöndben lehetünk hétvégéken se járunk bulizni nekünk egy olyan hely kell ahol elvonulhatunk és nem pásztázzák a tulajdonomat és az életemet se főleg nem előítéletek miatt. Nem akarok változtatni a lakáson esetleg felújítok előzetes egyeztetéssel és mindent szerződésbe foglalunk hogy kinek hogy felel meg.
2010. szept. 5. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!