Főbérlők véleménye érdekelne, mit szólna az ilyen albérlőkhöz?
Párommal szeretnék elköltözni 1-1,5 évig lehetőleg egy albérletbe aztán saját házat venni. Fiatal pár vagyunk 18 évesek, párom tanul én dolgozom és rendelkezek alap tőkével de mivel elfoglaltak vagyunk és így lenne a legkényelmesebb 4-6 havonta szeretnék fizetni előre (ha kell kaucióval) és a számlákat szeretném a címre kapni vagy banki átutalással fizetni de a főbérlő is értesülni fog arról hogy ki lett fizetve. A kérdésem az lenne hogy ilyen albérlőkkel mennyire szívesen kötnek szerződést a főbérlők? Milyen sűrűn szoktak látogatni a főbérlők (mert hallottam "rém történeteket" főbérlőkről)? Szeretnénk azt érezni mintha saját lakásunk lenne és nem pedig ellenőrzés mellett. Zár cserét mennyire veszik rossz néven a főbérlők? Az értékeinket nem szeretnénk kiszolgáltatni senkinek de a főbérlőt se szeretnénk akadályozni abban hogy az ingatlanát biztonságba tudja. Válaszukat előre is köszönjük. :)
Ui.: Nem hívunk idegeneket az ingatlanba (ismerőst se mert nekünk az otthon a kikapcsolódást jelenti), nincs dohányzás vagy alkoholfogyasztás se.
Szerintem belemenne. Persze ha zárt akartok cserélni, akkor ti kell, hogy álljátok a költségeket, valamint a főbérlőnek is kell adnotok kulcsot természetesen. Elvégre az ő lakása. Az, hogy mennyire mászkál be, az attól függ, milyen ember alapból, illetve ti hogy viselkedtek. Tehát ha a szomszéd felhívja, mert éjszaka dorbézoltatok, akkor nyilván utazik :)
Mondjuk a mi főbérlőnk speciel tök rendes, december óta lakunk a jelenlegi albérletünkben, akkor egyszer volt itt, de én akkor sem találkoztam vele, csak a párom. Azóta meg nem is láttuk.
Viszont amúgy nem értem, miért van ez az igényetek, nálunk annyi a kapcsolat, hogy havonta egyszer átutaljuk a lakbért. Ettől még ugyanúgy a sajátunknak tudjuk érezni a lakást, kb úgy kell ezt felfogni, mint egy plusz számla :)
"18 éves fiatalok ritkán rendelkeznek biztos jövedelemel én tuti nem adnám ki ilyen fiatal párnak."
Költözéskor lerakok az asztalra mondjuk 150-200ezret az első hónapok költségeire szerinted kedves válaszoló ez nem elég meggyőző vagy nem elég kauciónak ahhoz hogy fizetünk? Kezemben a pénz akár az egész évre is letehetném a pénzt egy összegben de én se adok feltétlen bizalmat a főbérlőnek az esetleges rejtett hibák vagy sunyiságok miatt.
Én azt gondolom, hogy abban az esetben,ha az albérlők a megegyezés szerint fizetnek és normálisan használják a lakást(persze ezt jobb szerződésben leírni)semmi probléma nem lehet. Baj mindig abból van,ha nincsenek tekintettel a szomszédokra,leharcolják a berendezést és nem fizetik a számláikat.
Én azt szoktam mondani,hogy használják a lakást úgy,mint az otthonukat.Szerintem ez normális használatot feltételez,mert sajnos az emberek a máséra nem vigyáznak.Sok rossz tapasztalatom van albérlőkkel.Valószínű,hogy másoknak is. A zárcsere ebben a formában nem okos ötlet,bizalmatlanságot jelent,azonkívül normális főbérlő nem megy be a lakók távollétében,én még nem is hallottam ilyent. Viszont jöhet szerelő,lehet csőtörés stb,nálunk van egy kulcs valakinél,aki mindig elérhető. Ő se megy be,csak előzetes egyeztetés után,mondjuk beengedni a gázszerelőt stb.Mert ha saját lakásod van és azt gondolod, hogy egy csőtörésnél majd úgyis fizet a biztosító,megteheted. De mindig a tulaj dönt,én például azt gondolom, hogy a biztosító úgysem fizet annyit,amennyi elvárható,szóval utólag meg nézegetni a romokat nem kellemes.
Mindent előre meg kell beszélni,akkor nem lehet probléma.Kivéve a kulcskérdést.
A zárcserét nemigazán értem. Ki akarjátok zárni a tulajt a saját lakásából olyan címszóval, hogy a "vagyonotokat" nem szivesen szolgáltatnátok ki senkinek? Elvégre a dolog ott kezdődik, hogy a tulaj szolgáltatja ki nektek. Amikor beenged a lakásába. Olyan nincs hogy a tulajnak ne legyen kulcsa a saját lakásához.
Ha az albidíjat előre akarjátok kifizetni fél évre, az stimm, ti dolgotok. Viszont a tulaj helyében tuti beleírnám a szerződésben hogy hiába van kifizetve előre, extra eset esetén korábban is fel lehet bontani a szerződést. Tehát el lehet küldeni titeket. Persze úgy hogy a pénzt visszakapjátok.
A számlát én szeretem eleinte havonta elkérni. Azaz a befizetést igazoló csekkszelvényt. Ha nincs semmi gond, akkor pár hónap után jöhet az átutalásos fizetés, a számlák fizetését pedig alkalmanként ellenőrzöm a szolgáltatóknál.
Összefoglalva, én első 3-4 hónapban "zaklatom" őket, de valójában én sem szeretek állandóan oda szaladgálni.Tehát utána éljenek boldogan.Egy "problémával" kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!