Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Főbérlők véleménye érdekelne,...

Főbérlők véleménye érdekelne, mit szólna az ilyen albérlőkhöz?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnék elköltözni 1-1,5 évig lehetőleg egy albérletbe aztán saját házat venni. Fiatal pár vagyunk 18 évesek, párom tanul én dolgozom és rendelkezek alap tőkével de mivel elfoglaltak vagyunk és így lenne a legkényelmesebb 4-6 havonta szeretnék fizetni előre (ha kell kaucióval) és a számlákat szeretném a címre kapni vagy banki átutalással fizetni de a főbérlő is értesülni fog arról hogy ki lett fizetve. A kérdésem az lenne hogy ilyen albérlőkkel mennyire szívesen kötnek szerződést a főbérlők? Milyen sűrűn szoktak látogatni a főbérlők (mert hallottam "rém történeteket" főbérlőkről)? Szeretnénk azt érezni mintha saját lakásunk lenne és nem pedig ellenőrzés mellett. Zár cserét mennyire veszik rossz néven a főbérlők? Az értékeinket nem szeretnénk kiszolgáltatni senkinek de a főbérlőt se szeretnénk akadályozni abban hogy az ingatlanát biztonságba tudja. Válaszukat előre is köszönjük. :)

Ui.: Nem hívunk idegeneket az ingatlanba (ismerőst se mert nekünk az otthon a kikapcsolódást jelenti), nincs dohányzás vagy alkoholfogyasztás se.

2010. szept. 5. 21:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva most elgondolkodtattál.Mármint azon, hogy létezik olyan főbérlő, aki bemegy az általa kiadott lakásba amikor az albérlői nincsenek otthon? Én voltam már albérlő is, most pedig a másik oldalon vagyok, én adok ki lakást, de egyik szituban sem jutott eszembe, hogy a tulaj olyankor menjen be a lakásba amikor az albérlő nincs otthon.

Én úgy gondolom, hogy a főbérlőnek semmi keresnivalója nincs a lakásban az albérlő személyes cuccai között az albérlő nélkül.

2010. szept. 5. 21:58
 12/28 A kérdező kommentje:

"Én úgy gondolom, hogy a főbérlőnek semmi keresnivalója nincs a lakásban az albérlő személyes cuccai között az albérlő nélkül."

Pedig a rémtörténetek kifejezéssel erre próbáltam rávilágítani pl.: ígérték a diszkréciót és nyitott ajtóval találta az ingatlant azt hitte betörtek de közben a tulajdonos volt ott és nem éppen a saját tulajdonát vizsgálgatta. Van sok negatív tapasztalatom az emberek ígéreteivel ezért is szeretnék mindent szerződésben és biztonságban tudni a nagyobb értékeket mondjuk ami egy kis széfbe nem fér be vagy nem abba illő hiszen páncéltermet se szeretnék építeni egy rossz tulaj miatt.

2010. szept. 5. 22:02
 13/28 anonim ***** válasza:

Na igen, rémtörténetek. Azok vannak. De sajna nem csak a főbérlőkről, de az albérlőkről is. sőt, én az utóbbiakról hallottam többet. Tehát amit már korábban is leírtam, sztem nem tartható felháborítónak ha a főbérlő legalább eleinte havonta megy, és személyesen adjátok oda a befizetést igazoló szelvényeket, és láthatja a lakását. Mert azért akárhogy is vesszük, csak a főbérlőnek van nagyobb rizikója a dologban. És neki is joga van megbizonyosdni hogy arra megfelelő embereknek adta ki a lakását.

De ahogy azt már más is írta, minden előzetes megbeszélés, és szerződésbefoglalás kérdése.

És ha valamelyik félnek valami nem tettszik, hát van ezer albérlet és albérlő. Olyankor váltani kell.Mármint ha valamelyik fél nem tartja magát a szerződésben foglaltakhoz.

Sajna rizikó meg van. Mindkét fél részéről.

Egy megoldás van csak előre. Ahogy a főbérlő is megnézi magának az esetleges leendő albérlőét, az albérlő is nézze meg az esetleges leendő főbérlőét.

2010. szept. 5. 22:22
 14/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek.

2-2,5 havonta történő látogatás még megfelelne a főbérlők többségének? Egyéb esetben bizonytalan lenne minden megbeszélt időpont az ilyen feltétel még megoldható szerződéskötéssel?

2010. szept. 5. 22:30
 15/28 anonim ***** válasza:

Bocs már hogy ismét én válaszolok:)

Vannak ám olyan tulajdonosok, akiknek az a leg jobb ha a kiadott lakás felé sem kell menniük. Csak meg kell találnod őket. Legalábbis egyet közülük.:)

Mi hat évig laktunk egy albiban. Láttuk a tulajt mikor megnnéztük a lakást, és láttuk mikor megvettük tőle. A köztes hat évben pedig hogy hányszor volt nálunk, azaz az általa kiadott lakásban, azt egy kezemen meg tudnám számolni.

2010. szept. 5. 22:38
 16/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató szavakat akkor nincs veszve semmi. :)

Hol érdemes ilyen tulajdonos után keresni? Nem tudom hogy önállóan keressünk vagy vonjunk be ingatlanközvetítőt is sajnos tapasztalatlanok vagyunk ezen a területen. Az ingatlanközvetítő esetleg tisztában lehet a tulajdonos látogatási szokásaival? Amire én alapozok azaz hogyha közvetítőn át keresek ingatlant akkor ellenőrzött minőséget kapok és a tulajdonos se akar minden mozdulatról a másik feltevésem az hogyha több internetes oldalon/nyomtatott sajtóban hirdeti akkor szintén örül hogy ki lett adva és nem terhel minket feleslegesen ahogy mi se őt hisz a kölcsönös megegyezés és békesség lenne a legideálisabb. Mennyire illik nyíltan érdeklődni az ilyenről?

2010. szept. 5. 22:50
 17/28 anonim ***** válasza:

szia!

párommal mi egyszerre vagyunk főbérlők és albérlők is(nagyobb lakást adunk ki és kisebben élünk mert csak "másfél" fizetés van jelenleg).

én megmondom őszintén a zárcserés dolgot kivéve rendben lennék az üggyel. Jobban örülnék ha havi-kéthavi rendszerességgel fizetnének(ez jelenleg is így van a lakásban),de szerintem ha elég rugalmasak vagytok mindkét oldalról,meg lehet beszélni.

Mi sem telepszünk a lakókra,havi egyszer párom átugrik hozzájuk a lakbérért,a számlák hozzájuk jönnek saját névre,így ez nem a mi dolgunk.A lakással nem szoktunk nagyon foglalkozni,nem piszkáljuk a bentlakókat,csak ha valami feltünő nagy galibát okoztak.de ők se nagyon pattognak(mostmár,mert volt idő mikor igen). mi megengedtük az átalakítást,bármit amit szeretnének,csak ne amortizálják le a helyet.

a mi főbérlőnket én eddig csak egyszer láttam-mikor megírtuk a szerződést. azóta párom havi 1x elviszi neki a pénzt és annyival le van tudva,fél év után most jönne azért ellenőrizni egyet,ami szerintem érthető,az órák leolvasása stb.

szóval szerintem nagyjából találhatsz ilyen főbérlőt.

2010. szept. 6. 07:11
 18/28 anonim ***** válasza:

Szerintem ingatlanközvetítőben nagyobb esélyed van jó főbérlőt keresned. Márcsak ha abból indulunk ki, hogy ha valaki azon keresztül hirdeti a lakását, akkor valszeg azért teszi, mert ő is megbízható bérlőt keres. Vagy pedig nincs ideje bérlő keresésével foglalkozni. Szerintem mindkettő azért mutat valamit az emberből. Konkrétabban nem akarom leírni mire gondolok, mert nem akarok megsérteni senkit.

Hogy milyen időközönként akar "látogatni" benneteket, azt simán megkérdezhetitek már mikor megnézitek a lakást. Persze ne akarjátok már akkor ti megszabni hogy márpedig csak két-három havonta menjen:) De ezt úgyis monja magától. A fizetési formákat ugyanis úgyis meg kell beszélni. És ebből már lényegében ki is derül. Ha nem, akkor kérdezzetek rá.

Viszont a látogatás gyakoriságát az is befolyásolhatja, hogy a bérlőknek milyen az anyagi helyzete. Ha tudom hogy jól fizető állásuk van, akkor hagyom őket, mert úgyis tudják fizetni amit kell, és feltételezem hogy fogják is. Viszont ha tudom róluk hogy kevés pénzt kell beosztaniuk, akkor valszeg megyek legalábbis eleinte ellenőrizni a csekkeket."Elősegítve ezzel hogy nekik is az legyen a fizetési fontossági sorrend mint nekem.":)

2010. szept. 6. 07:44
 19/28 anonim ***** válasza:
Ja, és mindenre kérdezzél rá ami érdekel. Inkább érezd kínos kérdésnek, de legyen megbeszélve, minthogy utólag legyen belőle probléma.
2010. szept. 6. 07:50
 20/28 A kérdező kommentje:
Akkor a város régebbi, nevesebb és igényesebb ingatlanirodáit felkeresem, köszönöm a tanácsot.
2010. szept. 6. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!