Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ennyi esély van rá, hogy így...

Ennyi esély van rá, hogy így nőjjön ki egy virág?

Figyelt kérdés

Kb két éve látott vizet az a cserépnyi föld, amiben már szét volt repedezve a kiszáradt, szikes talaj. Már arra sem emlékeztem, mi van a serépben, évek óta ott állt az ajtó melett, érintetlenül. Egyszer aztán hirtelen, minden előtmény nélkül egy ökölnyi nagyságú játcint nőtt a cserépben, de úgy, hogy se szára, sem levele nem volt, csak maga a virág feje volt közvetlenül a talajon, szár nélkül, de kinyílva.

????

El nemtudom képzelni, pár óra alatt ez hogy történhetett, full száraz földből, minden nélkül, novemberben. Mikor este hazajöttem, még nem volt ott semmi a cserépben, láttam volna. Másnap délelőtt már igen.

2021. dec. 4. 18:23
 1/6 A kérdező kommentje:
# mennyi esély
2021. dec. 4. 18:23
 2/6 anonim ***** válasza:
A jácint csinál ilyet.
2021. dec. 4. 18:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt valaki odaültette, jácint nem növeszt pár óra alatt virágot.
2021. dec. 4. 18:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Dehogy ültette. Senki nem szokott a cserepeimhez, virágjaimhoz nyúlni és a virág földjén látszott is, hogy ugyan olyan szárazra töredezett a cserépben mint volt. Ezért csodálkozom annyira, hogy tudott így kinőni ráadásul szára sem volt igazából, Legalábbis az a vastag, fő szára gyakorlatilag nem volt meg.csak maga a virág feje. Valami kis cérna vékony zöld száracskák összekötötték az apro virágokat, de ennyi.
2021. dec. 4. 18:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez így nem lehetett. Egy folyamatosan ott tartott jácinthagymának minimum 3-4 hét kellett ehhez, hogy a semmiből kinyíljon.

De 2 évig nem is maradt volna életben ilyen körülmények közt a hagyma, még normál hűtőszekrényben sem. Ha elvirágzás után kiásol egy jácinthagymát, és hűvös helyen tárolod, egy bő év alatt meghal, kiszárad.

Tehát feledékeny és figyelmetlen vagy, szerintem.

2021. dec. 5. 09:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Kösz szépen....

Hát azt elismerem, hogy néha kicsit elhanyagolom őket, de szenilis azért még nem vagyok.

Azt a játcintot a leírt eset előtt egy vagy két évvel kapta a lányom, kinyílva természetesen, cserépben. Miután elvirágzott, kiszáradt, levágtam és oda tettem a cserepet az ajtó mellé, hogy majd ha lesz kedvem, kiszedem a virág hagymát. Ezután nagyon sokáig ott állt. Nem locsotam. Úgy voltam vele, majd elredezem, de mindig halogattam. ..

A zöldeket persze locsolgattam, de ezt nem. Ez csak félre volt téve. És hát sok sok idő után ez történt.

Igazábol azért érdekel, mert én egy jelet kértem azon a reggelen, mielött a virágot észrevettem. És bár annyira nem értek a virágokhoz, nekem laiusként is furcss, hogy egy jácint ilyen módon és körülmények között nőjön ki. De épp keresem rá a racionális magyarázatot.

Azért nem tettem az ezo kategóriába, mert értelemszerűen itt többen lehetnek, akik értenek a növényehez a történet szempontjábol most ez a lényeges.

2021. dec. 5. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!