Egyedüliként van esélyem megnyerni a lakàspàlyàzatot ha olyan körülmények között élek, hogy hàrman lakunk egy szobàban a kisöccsémmel, és az édesanyámmal ? A Covid miatt kerültem ilyen helyzetben, mert előtte béreltem szobàt, és külön éltem tőlük.
Szerintem semmi esélyed nincs. Hiszen rajtad kívül rengeteg fiatal került ilyen helyzetben. Az önkormányzati lakásigénylésnél is lista van. Lista legtetején azok vannak ( és ők a nagy esélyesek) akiknek 3 vagy több gyeremekük van, a szülök is nehéz körülmények között élnek. A lista következő esélyesei azok akiknek 3 vagy 2 gyeremekük van, majd jönnek azok akiknek 1 de hátrányos helyzetű gyermekük van stb.
Lakáspályázat másik lehetősége, hogy a pályázatokban kiírt lakások felújítási költségére szánt összeg a birtokodban van. Nem kevés pénzről beszélünk..
Függ a kerülettől.
Én kisgyerekkel kényszerültem haza,beadtam az igénylést, azt mondták rengetegen vannak a várólistán és nyilván nem az kap akinek igazából van hol élnie.
Aztán próbálkoztam a családok átmeneti otthonánál ahol ugye másfél-2 év bent töltött idő után automatikusan kapsz lakást. Oda könnyen bejutottam,mert van jövedelmem,normális vagyok...stb. Semmi bajom a cigányokkal de kb a 90% igénylő, az sok gyerekes cigány család akik nem dolgoznak és ki akarják használni a helyzetet. Ebben a kerületben már ez megszünt. Nem az kap,akinek nincs pénze és sok gyereke van,hanem az aki pl egyedülálló,vagy ha nem is az,akkor az a család, akiknél látják a hajlandóságot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!