Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megvettük a fenyőfát karácsony...

Megvettük a fenyőfát karácsonyra. Tiszta vízbe vagy cukrozott vízbe állítsam?

Figyelt kérdés
Régen hallottam hogy cukros vízbe kell állítani és úgy sokáig szép lesz. Igaz ez?
2008. dec. 13. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem simaba allitsad, es erkelyen, vagy udvaron, huvos helyen legyen, ez a lenyeg, mert a melegben kezdd el hullani!
2008. dec. 13. 19:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség, ha túl tömény oldatot csinálsz, akkor az ozmózis miatt a cukros víz fogja kiszívni a fából a vizet. Nyilván aztán beáll egy egyensúly, de épphogy hamarabb megy tönkre a fa, nem később. Egyébként a legjobb, ha nem is adsz neki vizet, csak kirakod a hidegbe, lehetőleg sötét helyre.
2008. dec. 13. 20:13
 3/6 anonim válasza:
100%
Mi soha nem raktuk semmilyen vízbe, csak ki az erkélyre karácsonyig, de mindig csak pár nappal előtte vettük meg. Most már nincs csak műfenyő, azzal nincs ilyen gond.
2008. dec. 13. 21:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi se raktuk soha vízbe.
2008. dec. 13. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:

míg kint van ne tedd vizbe semmi képpen sem, és állítva tárold.

nekünk klikk klakkos a tarónk abba lehet vizet tenni, így ma mikor diszítem majd öntök alá vizet.

cokrut nem szabad bele tenni.a víz maga egy kicsit lelassítja a száradást. de míg kint van nem kell víz neki.

amúgy mindegy mikor veszed meg mert kivágni egyszerre vágják ki, szinte mindenhol dec elsö hetében, és addig tárolják és szép fokozatosan viszik eladni.

2008. dec. 14. 14:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. A fát a kamrában tároljuk, mert ott jó hideg van.
2008. dec. 15. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!