Megvettük a fenyőfát karácsonyra. Tiszta vízbe vagy cukrozott vízbe állítsam?
Figyelt kérdés
Régen hallottam hogy cukros vízbe kell állítani és úgy sokáig szép lesz. Igaz ez?2008. dec. 13. 18:15
1/6 anonim válasza:
Szerintem simaba allitsad, es erkelyen, vagy udvaron, huvos helyen legyen, ez a lenyeg, mert a melegben kezdd el hullani!
2/6 anonim válasza:
Hülyeség, ha túl tömény oldatot csinálsz, akkor az ozmózis miatt a cukros víz fogja kiszívni a fából a vizet. Nyilván aztán beáll egy egyensúly, de épphogy hamarabb megy tönkre a fa, nem később. Egyébként a legjobb, ha nem is adsz neki vizet, csak kirakod a hidegbe, lehetőleg sötét helyre.
3/6 anonim válasza:
Mi soha nem raktuk semmilyen vízbe, csak ki az erkélyre karácsonyig, de mindig csak pár nappal előtte vettük meg. Most már nincs csak műfenyő, azzal nincs ilyen gond.
5/6 anonim válasza:
míg kint van ne tedd vizbe semmi képpen sem, és állítva tárold.
nekünk klikk klakkos a tarónk abba lehet vizet tenni, így ma mikor diszítem majd öntök alá vizet.
cokrut nem szabad bele tenni.a víz maga egy kicsit lelassítja a száradást. de míg kint van nem kell víz neki.
amúgy mindegy mikor veszed meg mert kivágni egyszerre vágják ki, szinte mindenhol dec elsö hetében, és addig tárolják és szép fokozatosan viszik eladni.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. A fát a kamrában tároljuk, mert ott jó hideg van.
2008. dec. 15. 15:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!