Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a tetőtéri...

Mit gondoltok a tetőtéri lakásba költözésről?

Figyelt kérdés
a barátnőmmel egy 3. emeleti lakásban lakunk, 45nm az egész. gondoltam elköltözhetnénk egy közepes mértékű hitel felvételével (nem közös, az én nevemre) egy nagy, kb 110nm-es teljesen felújított, tetőtéri lakásba (4.emelet, lift nincs). de ilyen árak mellett jelenleg ez 33m Ft-ba kerülne. beszéltem munkatársammal, ő azt mondta hogy szerinte nem normális aki ennyiért lakást vesz. de mit csuináljak? vegyek a környéken egy 30milliós felújítandó házat és költsek rá még 20milliót hogy olyan legyen mint amit elképzeltem? az jobb lenne talán? TI mit gondoltok? tényleg őrültség lenne? milyen pozitívum illetve hátrány van a tetőtéri lakásban? itt a rezsim kb 35k/hónap, ott meg ahogy a számlákat néztem lenne kb 50k, a lakás meg 2,5x akkora mint a mostanim.. és ez is harmadik emelet, +1 nekem már nem oszt nem szoroz, és tényleg olyan tetőtéri lakásokat lehet venni ennyiért amikhez hozzányúlni se kell, simán költözhető és nagyon szép. mi a véleményetek?
2021. nov. 5. 15:42
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
hozzáteszem: a ferde falrészek nem zavarnak, mert nézegettem ilyen lakásokat és sok nagyon jól van elosztva, és ha jól rendezed be nem is hiszem hogy gondot okozna. gondolok itt arra hogy pl kanapét teszel oda ahol a ferde rész van, általában ott nem szoktunk ácsorogni:) kicsit a szigetelés miatt félek. ha jól van megcsinálva, van mitől félni? illetve ha valahol kiderül hogy nem megfelelő, utólag lehet javítani rajta belülről?
2021. nov. 5. 15:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Tetötérben lakok, nyáron nagyon meleg, kell a légkondi, más negatívumot nem vettem észre.
2021. nov. 5. 16:09
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

45 nm helyett 110nm? Ezen még gondolgodsz? Vedd meg, és élvezd. Be kell lakni, menet közben derül ki, ha valami nem tetszik. Akkor azt korrigálod.

Ne tétovázz! Fizess és költözz. 110 nm az már élhető tér.

2021. nov. 5. 17:30
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

120 nm tetoteriben lakunk, igaz nagyon magasak a terdfalak szóval ahol ferde a fal, ott sem üti be senki a fejét mert a max belmagasság 350-380 cm.

Ez le van szigetelve, így nyáron sem volt hőség, de azért raktunk klímát. Ennyi, egyébként szeretjük.

2021. nov. 5. 19:22
 5/11 Miss Endzsi ***** válasza:
84%
Álom lenne, én imádnám, de ez én vagyok. Rohadt jó hangulatot lehet benne teremteni. Ha le van szigetelve, nem fog sokba kerülni kifűteni. Vennék hozzá egy hűtő-fűtő klímát.
2021. nov. 5. 19:25
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
A szigetelésen múlik minden. Ha rendesen meg van csinálva, akkor teljesen élhető. Szigeteletlenül télen jégverem, nyáron szauna.
2021. nov. 5. 22:39
 7/11 anonim ***** válasza:

Gyereket akartok? Mikor?

Azért lényeges, mert azt el tudom fogadni, hogy valakiknek 2 emberre kevés a 45 nm, de a 110 meg már túl sok, főleg hogy te is szívod a fogad az ára miatt. Mi lenne, ha nem szélsőségekben gondolkoznál, hanem mondjuk 45 helyett vennétek egy 55 vagy 60 vagy 70 nm-es lakást?

A gyereket azért kérdeztem, mert ha amúgy a következő 5 évben akartok 2-3 gyereket, akkor nyilván van értelme a 110 négyzetméternek. Amúgy nincs. Az ilyen nagy lakásokat sokszor már eladni is nehezebb.

2021. nov. 6. 10:32
 8/11 anonim ***** válasza:
43%
A miénk 120 nm, hárman vagyunk benne, tervezünk kisbabát, de eppenhogycsak elfer ..
2021. nov. 6. 11:02
 9/11 anonim ***** válasza:
65%
8. Mivel nem írtál semmi konkrétumot, ezzel az egymondatos benyögéssel nem is lehet mit kezdeni. Ennyi erővel lehet azért sem fértek el, mert nagyon kövérek vagytok. Nyilván ha nem gond a pénz az életetekben, lakjatok nagy lakásban és egészségetekre. Nyilván ha rengeteg holmitok van és nem minimalista életvitelt követtek a tárgyak tekintetében, akkor 120 nm-t is tele lehet zsúfolni annyi holmival, hogy ne férjetek el. Csak azt akarom mondani, hogy ti babával nem fértek el 120 nm-en, de hidd el más emberek pedig vígan elférnek babával 1,5 szobában 55 négyzetméteren.
2021. nov. 6. 11:22
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Pont, hogy nem zsúfoljuk tele a lakást minden szarral, van külön tároló is, szellős, kényelmes, könnyen takarítható, és van mosókonyha is külön. Ha ezt akarjuk fenntartani, és nem akarok több gyereket 1 szobába nyomorítani, akkor igenis szűkös. Van tágas nappali, tágas konyha és ebédlő, 3 db hálószoba, erkély, de ez itt a max létszám. Persze, lehet élni 50 negyzetmeteren is hatan, de a kerdezonek nyilván igénye van a térre. Van ilyen.
2021. nov. 6. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!