Fiúgyerek meggyőzése a költözésről? Ti hogyan győznétek meg?
Faluról szeretnénk városra költözni (a falusi házat nem adnánk el, nyáron jó lenne hétvégente néha kimenni oda). Nagyobbik fiunk 19 éves, idén érettségizik. Számítógépes grafikusnak tanul, 1-2 cégnek már iskola mellett is dolgozik (szórólapot csinál, meg mindenféle reklám plakátokat). Pénze ebből van némileg neki, meg szeptembertől kezd dolgozni is rendesen. Azt mondja ő nem hajlandó városra költözni, ő marad a jelenlegi házunkban, majd boldogul valahogy.
Indokai: Neki kell a kert meg a medence, utálja a várost, szereti a hangos zenét, kell neki kutya meg macska, nem hajlandó azt nélkülözni hogy tavasszal/nyáron amikor reggel felkel első dolga kávéval és cigivel kiülni a teraszra, nyáron szokott ott kint is aludni éjjel, van kint tv is gyakran néz ott sorozatot, azt mondja jobb mint bent mert kint friss levegőn van legalább.
A berendezések nagy része ott marad, csak a tv-t visszük a nappaliból. Neki van tv-je a szobájában is, azt mondja az elég neki, a nappaliba nem kell tv.
Szerintetek jó ötlet hogy egyedül maradjon itt? Azt mondja ő semmiképpen nem akar városra költözni...
Ennyi idösen miért ne maradhatna egyedül?
HA el tudja magát látni anyagilag is, akkor semmi akadálya.
19 évesen már nagykorú felnőtt.
El lehet már engedni a kezét,nem buta gyerek .
Nagyon is jól döntött.
Én nem erőltetném, ha ott érzi jól magát. Különösen, hogy nem is akarjátok eladni a házat.
Azért én a költözéssel megvárnám az érettségit.
Épp az volna a normális, ha külön lakna.
Eszembe sem jutna győzködni, hagynám, hogy élje az életét.
Esetleg érdemes lenne kisebbre cserélni a házat, túl drága a fenntartás, állagmegőrzés, és fölösleges pénzkidobás, ha ennyire kihasználatlan marad.
Nem tudom, mekkora, de ha pl. felszabadul 3-4 szoba, akkor mindenképp cserélném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!