Milyen polgári házban élni?
Nekem a legkedvesebbek a nagypolgári lakások, mert ilyenben nőttem fel.
Tágas terek, hatalmas ablakok, magas ajtók és ha ehhez még antik bútorok is vannak, akkor kifejezetten elegáns, úri környezet.
Hátránya lehet a nagy belmagasság, ami a kifűtése szempontjából nem mindegy.
Amit linkeltél, az nem tudom milyen belülről, pedig az lenne a fontosabb. Kérdés, hogy a falban futó víz és villanyvezetékek lettek e már cserélve? A külsejének a karbantartása a külső díszítés miatt költségesebb, mint a sima falazaté. Az ablakai nem túl nagyok, átlagosak, tehát könnyen cserélhetőek.
Az mondjul mindentől független, hogy én soha nem mennék - ha már házról beszélünk - közvetlen utcafrontosba, mert volt benne részem és utáltam.
Egyik haveromék ilyesmiben laknak párjával, gyerekükkel. Csak még a linkelthez képest is 2x nagyobb :D
Egyszerűen gyönyörű. Pedig semmi extra nincsen benne, mégis hatalmas terei vannak, az egésznek van egy térélménye, ahogy belépsz a hatalmas ajtókon egyik helyiségből a másikba, van az egésznek egy feltárulása. Ugyanez egy panellakásnál, vagy Kádár kockánál nincs meg, de még egy átlag modern háznál sem ahol egyik lyukból a másikba bujkálsz.
ami nem annyira tetszik, az egymásból nyíló szobák, bár ezt is lehet orvosolni átalakítással, bútorozással.
Ja igen ami hátrány az a legtöbbször jelen lévő utcafront. Nyilván itt sem mindegy, hogy van előkert, vagy valami távolság és nem az ablakod alatt hánynak az emberek.
Most pont egy elhagyatott polgári házat néztem, ránézésre állapotra vagy bontás, vagy irgalmatlan költség lenne felújítani, de legalább igazán jó helyen sincsen. viszont egy világvége kis utca mellék-zsákutcájában van, ahol garantáltan lenne parkoló mindig a ház előtt és az egésznek hangulata van.
Nem tudom, hogy a többiek mit láttak, de ez egy düledező rom, amire egy vagyont kellene költeni, hogy lakható legyen. Ugyanis más nosztalgiázni és más dolog élni egy ilyenben.
Egy valódi polgári ház az nem ilyen, a képen látható épület még családi háznak is gyenge.
A nyíregyházi hirdető próbált egy hangzatos címet kreálni, hogy vonzóvá tegye, ezért írta a hirdetésében, hogy "régi polgári ház", mert az jobban hangzik, mint ha azt írta volna címnek, hogy "eladó egy erősen felújítandó romhalmaz".
A hirdetett 18 millióra még minimum ugyanennyit rá kellene költeni alsó hangon is, de nagyon valószínű, hogy jóval többet.
Valamikor egy barátnőmék laktak magas belterű lakásban, és csináltak is a nagyszoba felében galériát. Télen lent pulóverben is dideregtem, a galérián meg valahogy mindig meztelenül voltunk a meleg miatt, én erre emlékszem. :)
A lényeg a lényeg, hogy hiába szép meg hangulatos nyáron, de télen csak fűti az ember, a szoba meg csak a plafon alatt lesz meleg, lent hideg marad. Most már van infrahőmérőm, és tudom, hogy itt a normál magasságú szobában is több fokkal van melegebb a plafon alatt, mint a padlószinten. Egy magas szoba meg rettenet ilyen szempontból, az ágy szintjén kellemes hőmérsékletet tartani nagyon drága mulatság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!