Polgári lakás felső szinten hideg?
Figyelt kérdés
5. emeleti polgári lakást készülök venni, állítólag legfelül a leghidegebbek ezek a lakások. Ez mennyire helytálló? Milyen szigetelés van a mennyezeten?2018. ápr. 14. 14:36
1/9 anonim válasza:
Amilyent raktak ès amivel esetleg felújították. A lapostető alatt meleg van. A földszint a leghidegebb.
2/9 anonim válasza:
Ha nem ráépítés, hanem eredeti és sátortetős, akkor pont ugyanolyan, mint a lentebbi lakások, nem melegebb.
3/9 TappancsMancs válasza:
Épületen belül is a hő felfelé emelkedik, lakásról lakásra (padló > légtér > plafon). Továbbá a magasabb emeleteket süti tovább a Nap, szóval a felsők a melegebbek. Ha jártál már szigeteletlen padláson érezhetted hogy egy katlan.
4/9 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, de a télre gondoltam elsősorban.
2018. ápr. 14. 21:21
5/9 anonim válasza:
Szerintem télen nem hidegebb, a lakás többi oldalának beépítettsége jobban számít ebben.
6/9 A kérdező kommentje:
Ha már itt tartunk, akkor 2-es válaszolóhoz szólnék. Ezek a lakások nyáron hűvösnek mondhatóak, figyelembe véve, hogy régi műemlék jellegű háztömbökről van szó, viszonylag vastag falakkal. Egyébként nem ráépítés, hanem eredeti, felette padlás.
2018. ápr. 14. 21:26
7/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk belegondolva inkább pokol lehet nyáron, hiszen sehol semmi zöld felület, beton mindenhol, éjszaka is 30 fok. Gondolom én. Az viszont jó, ha nem hidegebb télen.
2018. ápr. 14. 21:28
8/9 anonim válasza:
A mostani nyaraknál, ha nem déli fekvésű, tehát nem süti egész nap az egyik falat és az ablakokat, és a belvárosi hőszigetben van vagy betonos városrészben (Újpest), akkor is 27-28 fok a nyár legvégén.
Ha kijjebb van, ahol van zöld és kisebb a beépítettség (pl. Kelenföld, Zugló), akkor annyi sem.
Ha bent van a lakás a belvárosban, az a baj, hogy nem jár éjjel a levegő, nem hűti le. De inkább alacsonyabbemeleti és keskenyebb utcában lévő lakásnál fordul elő, hogy kint az utcán sincs 25 foknál hűvösebb hajnalban, tehát nincs honnan lehűteni. Ilyenkor jó, ha nem műemlék ház, és lehet légkondit tenni bele.
9/9 anonim válasza:
... de a légkondi persze megint az utcát fűti, ez növeli a hőszigetet, szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!