Fontos!! Volt élettárs probléma!?
Van egy férfi aki szakított élettársával.
(hosszú ideig voltak együtt, de a nő csalta folyamatosan)
A férfi elhagyta, megismerkedett egy másik nővel.
A volt élettárs állandó lakcímmel rendelkezik a férfi házában ezért esze ágában sincs máshova költözni.
A férfi rá kényszerül, hogy egy albérletet vegyen ki új párjával.
A volt élettárs nem fizet sem lakbért, sem a rezsit, pedig megbeszélték, hogy fizeti a rezsit legalább, addig amíg nem talál másik helyet magának.
Hátralékokat hagy maga után, és jön a végrehajtói levél, hogy fizessen a férfi vagy a házra terhelik.
A férfi rá kényszerül, hogy részletbe fizeti az elmaradásokat, viszont a nő kiröhögi és azt mondja ez nem az ő sara, ez van.
Az előzményben az ügyvéd azt mondja, mindennek jár a fele a nőnek abból ami a férfié.
És, hogy nem tudja ki tenni a lakásból csak bírói végzéssel.
(Ezért nem fizet a nő)
A kérdés:
#MILYEN JOGAI VANNAK ILYENKOR A NŐNEK?
#ILYEN ESETBEN SEM LEHET KITENNI ŐT?
#AKKOR IS ILLETI ŐT MINDENNEK A FELE?
#ÉS HA HÁTRALÉKOT HAGY MAGA UTÁN A FÉRFI NEVÉRE, AKKOR A TARTOZÁSBÓL IS JÁR A NŐNEK A FELE NEM?
Akkor csinált a férfi baromi nagy hülyeséget mikor elköltözött onnan!..
A nő azon a ponton vesztett volna hogy ő sem rakhatja ki a férfit!!
Én a férfi helyében egész egyszerűen átkapcsoltam volna degeneráltba. Minden értékesebb cuccomat elvittem volna máshoz hogy ne tudjon benne kárt tenni, aztán szándékosan irgalmatlan rendetlenséget, mocskot csinálnék, akár egy talicska sarat is bevinnék és szétszórnám, bekenném a cuccait! :D Direkt elviselhetetlenül viselkednék stb.
Nagyon hamar elhúzná a csíkot!
Ez amúgy a Saskabaré 88. része? Jogalapja nincs a nőnek a lakàsban tartózkodni. Kijelenteni, majd kilakoltatni a g-cibe. Ilyen esetben ez magànlak sértés, csak mondom.
A férfi töketlen, de még hülye is, ha ezt az ügyvéd àltal összehordott maszlagot beveszi.
Kérésre az áramot nem fogják kikapcsolni, ha lakik a házban valaki. Volt Elmű-Émászos dolgozóként mondom. Túl sok elmérgesedett válásban használták fegyverként, és az áramszolgáltatónak nem dolga igazságot tenni. Ha nem fizeti, akkor megy a kikapcsolás, de addig elég szép összeget fognak ráterhelni.
Más megoldást én se látok, mint hogy költözzön vissza a férfi, és próbálja meg pokollá tenni a nő életét (ilyenekre gondolok, hogy kidobálja a cuccait, amíg a nő nincs ott, hideg vízzel leönti az ágyát, rányit szarás/dugás közben stb.), de nem úgy tűnik, hogy lennének ehhez idegei, ha ennyire békeszerető.
Ész megáll egyébként, mik vannak. De az ügyvéd ismert egyébként minden részletet, vagy ekkora kókler? A világon nincs olyan törvény, hogy a párom anyjának a lakásából részesedés járna nekem...
25. De ha már nem lakik ott valaki, ahol a nevén még van a szolgáltatás, akkor fizetnie kell más fogyasztását, mert ő nem tudja lemondani, szüneteltetni? Nem csak válásnál állhat elő ez, hanem pl. nem fizető bérlőnél is és nem az a lényeg, hogy bosszúból kikapcsolják, hanem hogy ne halmozódjon annak tartozása, aki nem is használja.
Szerintem sem kerek így ez a történet. Én nemrég váltam (20 év után, gyerekekkel) és nem volt kérdés és ebben utána a bíróság is simán egyet értett, hogy ha a szüleimtől kaptam a lakást (amin ők ráadásul haszonélvezetet tartottak fent, bár mi laktunk benne), akkor az exem nem maradhat benne és nem is követelhet semmit. Így ha tényleg csak anyukádé az a ház és nincs egyéb körülmény, tulajdonrész, haszonélvező... stb., és ő sem akarja, hogy ott lakjon a volt élettársad, akkor tiszta ügy, hogy ő tudja kirakni, akár lecseréli a zárat, akár rendőrséget hív. Neki jogilag nincs köze hozzá, hogy ti milyen kapcsolatban vagytok vagy voltatok (hisz akár téged is kirakhatna).
Az persze más, ha az ügyvéd úgy tudta, te vagy a lakás tulajdonosa, pláne lenne gyereketek, akkor őt sem teszik utcára, de ha tényleg csak az anyukád a tulaj, akkor az exed nincs mit rajta követeljen.
Viszont minél hamarabb érdemes lépnetek, mert ha anyukád halogatja, az is beleegyezésnek számíthat, ahogy az is, hogy te szabad akaratodból kiköltöztél.
Ingóságokról, felújításokról, vs. be nem fizetett számlákról és hiába kért bérleti díjról lehet még utána pereskedni évekig - ha nektek megéri.
Kedves mindenki. Nem rólam van szó hanem az egyik férfi ismerősömről!!
Nem tudom hogy jött nektek, hogy magamról beszélek😄
Egyébként köszönöm nektek a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!