Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudom kijelenti a vásàrol...

Hogy tudom kijelenti a vásàrolt ingatlanunkból a volt tulaj exfèrjèt?

Figyelt kérdés

Vásároltunk egy ingatlant, de a feleség nevén volt minden, most kiderült, hogy a férj lakcímileg ide van bejelentve.

Kormányhivatalnál telefonon ezt megtudom érdeklődni? Vagy mi ennek a menete ilyen esetben?

2021. szept. 21. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Önkormányzatnál (kormányablak).
2021. szept. 21. 19:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Személyesen.
2021. szept. 21. 19:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Lakcím fiktiválással, más néven kényszerkijelentéssel.

“A jegyző az illetékességi területén létesített lakcímek vonatkozásában jár el.

A szállásadó kérelmező polgárnak nyilatkoznia kell, hogy a lakásába bejelentkezett személy ténylegesen nem lakik ott. Ellenkező bizonyításig a szállásadó írásbeli nyilatkozata igazolja, hogy a szállásadónak nem minősülő polgár bejelentett lakcímadata nem valós.

A kérelmezőnek célszerű a lakcímrendezési kérelem záradékán két tanú nyilatkozatával igazolnia, hogy a kijelenteni kívánt személy ténylegesen nem lakik a bejelentett lakcímén. Elfogulatlan tanúként elsősorban az adott címen, házban lakó szomszéd nyilatkozata fogadható el, aki a kérelmezővel hozzátartozói viszonyban nem áll.

Amennyiben a jegyző megállapítja, hogy a polgár a bejelentett lakcíméről véglegesen elköltözött, akkor a lakcímet "fiktív" jelzéssel szerepelteti mindaddig, amíg a polgár a valós lakcímet be nem jelenti.

Nem szerepeltethető "fiktív" jelzéssel a lakcím, ha a jegyző az eljárása során megállapítja, hogy az érintett – a lakás végleges elhagyásának szándéka nélkül – átmenetileg nem tartózkodik a lakásban.

Amennyiben a lakcím "fiktívvé" nyilvánítása során hozott határozat véglegessé válik, úgy a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban átvezetésre kerül az érintett személy lakcímének érvénytelenítése.

Ha a Magyarországon élő polgárnak a nyilvántartásban sem lakó-, sem tartózkodási helye nincs, adatait „lakcím nélküli”-ként kezelik.

[link]

2021. szept. 21. 20:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Ezt amúgy hogy lehet megtudni? Én tavasszal vettem lakást, az előző tulaj mondta, hogy még 4 hétig ide lenne bejelentve. Nem ellenőriztem, hogy tényleg átjelentette-e magát.
2021. szept. 23. 20:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Sajnos elég összetett problémàval van dolgunk. Egy véletlen folytán derült ki, hogy be van ide jelentve a volt férj vállalata, amiről mi nem tudtunk.

A férjjel sosem találkoztunk, de a telefonszáma meg volt. Váltig állította, hogy ki van jelentve a cég innen.. viszont a cégbírósàg mást mond, és ők erősítették meg, hogy oda van lakcímileg bejelentve.

Ezért szeretnèk biztosra menni, hogy valóban be van ide jelentve, és ha igen, akkor azonnal kijelentetni.

2021. szept. 23. 23:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom érdekel-e a dolog még valakit, de a kormányablakban a hölgy azt mondta, csak úgy tudsz megbizonyosodni, mint tulajdonos arról, hogy más nincs bejelentve, ha bemész hozzájuk, és megkérdezed, ők pedig lekérdezik..
2021. okt. 4. 19:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Koszi!
2021. okt. 4. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!