Költöznél olyan házba/lakásba, amelyben az előző tulaj(oka)t meggyilkolták?
Nem tudom, de tényleg!
Életemben 2x laktam olyan helyen, hogy majd megölt a depresszió, egy vergődés volt ott élnem. Kiköltözéskor tudtam meg, hogy az egyik helyen a 70 éves apa és 45 éves lánya egyszerre akasztották fel magukat, a másik helyen a pasi naponta ronggyá verte a nőt, aki végül nyomorékon a diliházba került.
Azóta mióta ezeket tudom, valahogy hiszek a hely szellemében, a rossz kisugárzásában.
Nem. Pedig nem vagyok babonás, de nem lenne nap, hogy ne jutna eszembe. Ahogy olyan házat sem vettem meg - jó helyen és baromi olcsón - ahol a bácsi meggyulladt a tűzhelytől és agyonégett.
A tűzhely előtt a linóleumon ott volt a magzati pózba zsugorodott tetemének az égett körvonala. Akárhogy alakítottam volna a konyhát, kifestve, felkövezve, új bútor, utáltam volna. Az pedig pénzben nem kifejezhető, ha rosszul érzem magam saját portámon.
Lakásvásárlás előtt természetesen minden előző lakó teljes családfáját 200 évre visszamenőleg lecsekkolom, természetesen az anyakönyvi kivonatokkal együtt.
De még azokét is akik építették, nehogy később kiderüljön, hogy valami nőt kevert a malterba bizonyos Kelemen nevű kőműves kisiparos, hogy ne dőljön össze állandóan...
Szerintem költöznék. Mármint, vehetsz te bármilyen házat, ha öregebb a ház, kitudja mi a története. Mert lehet, hogy abban a házban nem az előző lakót, hanem azt az embert gyilkolták meg, aki 30 éve lakott ott. És erről te már nyilván nem feltétlen szerzel tudomást. Meg aztán kitudja, hogy mik történtek egy adott házban. De úgy vagyok vele, hogyha az ember beköltözik egy házba, akkor az egy új kezdet. Mármint, általában lefesti az ember a falakat, van, amikor fel kell újítani a dolgokat, új járólap, stb. Szóval új kezdet, tökmindegy, hogy mik történtek ott anno. Mi nekünk is öregebb házunk van, anno megvettük, felújítottuk teljesen. Öreg ház, biztos történtek itt is dolgok azért, ha nem is meggyilkolás, de természetes halál biztos. De felújítottuk, belülről semmi sem maradt ugyanolyan, mint amilyen anno volt. Új kezdet, szerintem ilyenkor már nem számít a múlt.
Mondjuk ha épp házakat nézegetnék, és ott kijelentenék nekem, hogy itt amúgy két ember felakasztotta magát 5 éve, akkor lehet, hogyha nem is "szándékosan", de tudatalatt ez a tény befolyásolná a döntésem. Szóval nem tudom, de így "ésszel" gondolkodva nem befolyásolna engem, de ha egy tényleg ilyen ház tetszene meg, ahol tudom, hogy történt ilyen, kitudja hogy döntenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!