Mennyi lehet a teherbírása egy olyan sárpadlásnak, ami 30 centis vályogtégla falból és rendes beton alapja van?
Figyelt kérdés
Fel szeretnék pakolni rá nem használt fákat, és egyéb dolgokat, nem tudom, mennyire terhelhetem, hogy ne legyen gond.2021. szept. 20. 11:00
1/8 anonim válasza:
Én inkább nem pakolnék rá, Csak pár apróságot, mert a mai előírás is 50cm a szilárdság miatt.
2/8 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy mi a mai előírás. Én a terhelhetőséget kérdeztem. A kettő nagyon nem ugyanaz.
2021. szept. 20. 11:59
3/8 anonim válasza:
200 N/mm2 körül van a vályog nyomószilárdsága.
4/8 A kérdező kommentje:
Hát jó, ez is a nyersadat. :D
Akkor még ott van a saját súlye meg a tető. :)
2021. szept. 20. 12:38
5/8 anonim válasza:
Senki nem fog egy számértèket adni, abban biztos lehetsz.
Nemcsak teljes tetőszerkezet, födém; de a vályog egyedi szilárdsága is ott van.
6/8 anonim válasza:
A nagyszüleimnek ilyen háza volt, ahogyan a környékükön is szinte mindenkinek.
Akkoriban minden szirszart felvittek a padlásra a terményektől a lomokig, a kolbásztól a szalonnáig.
Arra emlékszem, hogy sok mázsa kukorica lett felhordva, mert disznót is tartottak.
Számszerűen nyilván nem tudhatom, de meg volt buggyantva a padlás.
7/8 anonim válasza:
Kezdjük ott, hogy 50-60 cm a szokásos vályog falvastagság, mert köztudottan nem valami jó a teherviselő képessége. 30 centis vályogfalnál örülni kell ha repedés nélkül elbírja a cseréptetőt.
8/8 A kérdező kommentje:
50 éves az épület, sose volt rajta csatorna, Békéscsabai betoncseréppel van fedve. Nincs rajta repedés.
2021. szept. 20. 14:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!